Dragnea va prezenta luni o comparaţie între bugetele Ministerului Dezvoltării din 2009 până în 2014

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, Liviu Dragnea, spune că, întrucât Traian Băsescu "are o problemă serioasă în ultimul timp" cu bugetul de la ministerul pe care îl conduce, va face luni o conferinţă de presă în care va prezenta o comparaţie între bugetele din 2009 până în 2014.

130 afișări
Imaginea articolului Dragnea va prezenta luni o comparaţie între bugetele Ministerului Dezvoltării din 2009 până în 2014

Dragnea va prezenta luni o comparaţie între bugetele Ministerului Dezvoltării din 2009 până în 2014 (Imagine: Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că, ţinând cont că preşedintele Traian Băsescu "tot are o problemă serioasă în ultimul timp" cu bugetul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, va face, luni, o conferinţă de presă în care va prezenta o comparaţie între bugetele ministerului din 2009 până în 2014, precum şi modul cum au fost repartizaţi banii în acei ani.

"M-am hotărât ca luni să fac o conferinţă de presă pentru a-i răspunde şi dumnealui (n.r. - Traian Băsescu) şi doamnei Udrea, pentru că am înţeles că a venit cu nişte grafice pe la televizor. Şi o să le satisfac curiozitatea şi dacă tot şi-au dorit lucrul acesta, o să prezint publicului o comparaţie atât între bugetele ministerului din 2009 până în 2014, cât şi altă comparaţie interesantă: modul cum au fost repartizaţi banii în acei ani. Spre deosebire de acest an, 2013-2014, când este pentru prima dată când fondurile se repartizează transparent şi după nişte criterii de prioritizare clar trecute în acte normative, cu repartizarea făcută anul trecut toată pusă pe site, ceea ce nu s-a mai făcut şi o să vedem dacă o să le placă", a spus Dragnea.

Vicepremierul a mai spus că va prezenta şi o comparaţie între gradul de absorţie a fondurilor europene pentru acest minister.

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, scrisoarea în care solicită respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenţi din proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 111/2013.

Preşedintele menţiona, între altele, în scrisoarea transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor că, în şedinţa de marţi, plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2013 pentru reglementarea unor măsuri fiscale şi pentru modificarea unor acte normative (PL-x nr. 67/2014), fapt care va conduce la o întârziere în ceea ce priveşte finalizarea procedurii legislative în legatură cu acest proiect de lege.

"Începând cu 1 aprilie 2014, una dintre măsurile reglementate prin această ordonanţă, respectiv creşterea accizei la carburant cu 7 eurocenţi, îşi produce efectele. Introducerea creşterii de acciză cu 7 eurocenţi are efecte negative majore atât la nivelul populaţiei, cât şi la cel al mediului de afaceri. Efectele se vor reflecta în întreg lanţul economic, prin scăderea consumului, scăderea profitabilităţii companiilor şi, implicit, scăderea încasărilor la bugetul de stat. Consider că această taxă este introdusă doar pentru că asigură fonduri la dispoziţia domnului Liviu-Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a-i distribui baronilor locali în scopuri electorale", se arăta în scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici