Dragnea vrea CExN pentru SANCŢIONAREA lui Şerban Nicolae: Păreri personale putem avea în baie

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că va convoca săptămâna viitoare CExN al PSD pentru a discuta despre sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, care nu a respectat deciziile luate în PSD privind nesusţinerea graţierii faptelor de corupţie.

3108 afișări
Imaginea articolului Dragnea vrea CExN pentru SANCŢIONAREA lui Şerban Nicolae: Păreri personale putem avea în baie

Dragnea vrea CExN pentru SANCŢIONAREA lui Şerban Nicolae: Păreri personale putem avea în baie (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

„Nu am vorbit (cu Şerban Nicolae, n.r.), am postat aseara pe Facebook un text în care am reiterat ceea ce spun de luni de zile - un punct de vedere pe care nu mi-l schimb - şi anume că nu sunt de acord să se graţieze faptele de corupţie. Sunt destul de dezamăgit de modul cum a funcţionat până acum Comisia juridică de la Senat în această privinţă”, a spus Dragnea.

Întrebat despre poziţia publică exprimată de Şerban Nicolae, potrivit căruia liderul PSD a exprimat o părere personală când a spus că nu susţine graţierea faptelor de corupţie, Dragnea a răspuns că părerile personale pot fi avute în baie.

„Categoric o să discutăm despre subiect în partid, despre modul în care unii colegi de-ai noştri înţeleg să se respecte ceea ce se decide în partid. Partidul nu trebuie respectat doar înainte de a primi confirmarea că eşti pe o listă şi ajungi în Parlament, partidul trebuie respectat şi ulterior. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri. Eu când vorbesc ca preşedinte al PSD vorbesc statutar, în numele partidului şi noi luăm decizii care s-au adoptat şi care sunt valabile în continuare”, a replicat Dragnea.

Întrebat dacă Şerban Nicolae afectează imaginea PSD şi dacă ar trebui să-şi i dea demisia, aşa cum a susţinut şi deputatul PSD Victor Ponta, Dragnea a răspuns: „O să-mi rezerv dreptul să spun asta în partid, nu dumneavoastră”.

„Sunt dezamăgit de faptul că s-a luat o decizie sau au fost poziţii publice, nu numai din partea mea, care am spus că PSD-ul nu susţine graţierea faptelor de corupţie. Cu toate astea sunt nişte colegi care consideră că sunt nişte păreri personale. Dacă ar fi independenţi în Parlament pot să aibă această poziţie, acum nu. Ceea ce vom face în partid se va discuta la o întâlnire în partid”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă Şerban Nicolae mai trebuie să conducă Comisia juridică din Senat, Dragnea a spus: „Nu sunt părerolog, vom discuta în partid, pentru că este un subiect extrem de serios”.

„Sunt unii colegi care, prin acţiunile lor mânate de nu ştiu ce resorturi, pot afecta imaginea acestui partid. Or, acest partid a primit un vot masiv de încredere din partea populaţiei şi trebuie să pună în aplicare un program de guvernare. Ori dacă noi, de cate ori vrem să aplicăm o măsură, nu putem să o comunicăm pentru că izvorăşte un baraj de comunicare, firesc, generat de nişte reacţii care sunt împotriva unor atitudini ale partidului, sigur că va trebui să luăm măsuri”, a mai spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici