Dragnea vrea modificarea legislaţiei în Sănătate: La privat, oamenii să poată plăti în plus dacă vor

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat luni că a discutat cu ministrul Sănătăţii legat de verificările în clinicile de stat pentru a fi asigurat un management cât mai bun, dar şi despre posibilitatea ca un pacient să poată achita în plus serviciile la privat, pe lângă ceea ce acoperă Casa de Asigurări.

449 afișări
Imaginea articolului Dragnea vrea modificarea legislaţiei în Sănătate: La privat, oamenii să poată plăti în plus dacă vor

Dragnea vrea modificarea legislaţiei în Sănătate: La privat, oamenii să poată plăti în plus dacă vor

"M-am dus după medic (n.r: internarea în clinică privată). Dacaă dr Catan spunea că vii la dispensarul din Teleorman, mergeam. Omul ăla a avut o intervenţie chirurgicală la Irina pe care puţini aveau curajul să o facă. Foarte complicată. (...) Am stat câteva zile la orizontală şi am vorbit cu doamna asistent, doctor, doamna care făcea curat. Sigur, salariile în privat sunt mai mici decât la stat cu 20-30%. Curăţenie exemplară, condiţii foare bune, nu am mai fost internat. Am vorbit cu doamna ministru, e foarte în regulă că am mărit salariile, programul de investiţii în sănătate este uriaş, s-au dotat spitale, de ce nu putem avea curăţenie şi condiţii bune? Este vorba despre management. Să meargă ziua noaptea şi să ia măsuri. Ţine de buna gospodărire şi de grija pe care o au cei din conducerile spitalelor", a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Acesta a mai spus că a vorbit cu ministrul despre modificarea legislaţiei, astfel încât românii care vor mai multe servicii în sistemul privat să poată achita în plus, pe lângă ceea ce asigură Casa de Asigurări de Sănătate.

"Spitalele private au o problemă, am întrebat şi eu, a spus te duci la un spital şi ai nevoie de o operaţie. Casa de Asigurări îţi suportă atât, la stat dacă e nevoie mai mult, acoperă statul, dacă te duci la privat, dacă spui Casa îmi asigură, de exemplu, 3.000 de lei, dar te costă atât, nu mai suportă Casa. <<Dar suport eu>>, îţi spune <<nu pot, că intru în puşcărie>>. În zona privată să poată plăti în plus dacă vor. Acum este situaţie de blocaj, unii vor, dar nu pot să ia. Să vedem ce face guvernul", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a fost internat recent din cauza unor probleme la spate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici