Drept de vot de la 16 ani? UNPR va depune un amendament pentru modificarea Constituţiei

Senatorul UNPR Ioan Toma a declarat, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa de marţi a conducerii Uniunii a fost aprobată propunerea sa ca formaţiunea să depună un amendament la revizuirea Constituţiei pentru introducerea dreptului de vot de la vârsta de 16 ani.

716 afișări
Imaginea articolului Drept de vot de la 16 ani? UNPR va depune un amendament pentru modificarea Constituţiei

Drept de vot de la 16 ani? UNPR va depune un amendament pentru modificarea Constituţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toma a precizat că propunerea a fost apobată de BPPN, astfel că senatorul va depune în următoarele zile, ca iniţiativă a UNPR, un amendament pentru introducerea dreptului de vot de la vârsta de 16 ani.

Amendamentul va fi înaintat comisiei speciale a Parlamentului pentru revizuirea Constituţiei.

O propunere similară a făcut şi deputatul Tudor Ciuhodaru, fost membru PC, acum şi el membru al UNPR.

De asemenea, europarlamentarul PDL Cristian Preda s-a exprimat în favoarea acordării dreptului de vot de la vârsta de 16 ani, arătând că, dacă se poate munci de la această vârstă, ar trebui să se poată şi vota.

Constituţia în vigoare prevede că cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici