DRP lansează un nou program: Susţinerea mediului asociativ românesc din afara graniţelor ţării

  • Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunţă lansarea Programului Susţinerea mediului asociativ românesc din afara graniţelor ţării.
  • Constituirea, dezvoltarea şi consolidarea unui mediu asociativ închegat şi reprezentativ pentru apărarea intereselor românilor de pretutindeni, dar şi întărirea legăturilor acestora cu ţara de origine reprezintă unul dintre principalele obiective ale politicilor statului român în domeniu, transmite Departamentul.
114 afișări
Imaginea articolului DRP lansează un nou program: Susţinerea mediului asociativ românesc din afara graniţelor ţării

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni transmite şi că mediul asociativ, în diferitele sale forme de organizare şi funcţionare, reprezintă factorul de coagulare al comunităţii şi de promovarea a valorilor româneşti în afara graniţelor.

Mediul asociativ românesc din afara graniţelor cunoaşte nevoile şi aşteptările comunităţilor româneşti. Astfel, asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor din afara graniţelor concep şi implementează programe şi acţiuni în beneficiul românilor de pretutindeni în scopul conservării şi dezvoltării identităţii lingvistice, culturale şi spirituale româneşti, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

În acest context, DRP îşi asumă sprijinirea mediului asociativ românesc din afara graniţelor prin lansarea Apelului competitiv de selecţie a beneficiarilor de granturi pentru Programul Susţinerea mediului asociativ românesc din afara graniţelor ţării.

Condiţiile de acordare, utilizare şi decontare a sprijinului financiar sub formă de grant pot fi consultate pe site-ul DRP, secţiunea Finanţări, categoria Granturi, subsecţiunea Mediu asociativ.

Pentru informaţii suplimentare, clarificări şi îndrumări în vederea accesării fondurilor nerambursabile, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni are disponibilă adresa de email proiecte@dprp.gov.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici