Veşti mari pentru cea mai aşteptată autostradă din România. „Poate fi semnat contractul”

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că a fost respinsă contestaţia depusă de o companie chineză împotriva câştigătorului desemnat pentru execuţia tronsonului 4 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, astfel că poate fi semnat, deja, contractul de către CNAIR.

5895 afișări
Imaginea articolului Veşti mari pentru cea mai aşteptată autostradă din România. „Poate fi semnat contractul”

Drulă anunţă că poate fi semnat contractul de execuţie al lotului 4 din Autostrada Sibiu - Piteşti

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins contestaţia depusă de o companie chineză împotriva câştigătorului desemnat pentru execuţia tronsonului 4 Tîgveni - Curtea de Argeş din Autostrada A1 Sibiu - Piteşti, anunţă, miercuri, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Dacă, până recent, în astfel de situaţii, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere era pusă în situaţia de a aştepta soluţionarea eventualului apel la prima decizie, prin modificările la legislaţia pe achiziţii publice adoptată în această vară, „este obligatorie semnarea contractului după prima decizie”, spune Drulă.

„Dacă cei din CNAIR îşi fac treaba, în următoarele zile ar trebui să semneze contractul de proiectare şi execuţie. Şicane juridice mai pot exista, aşa că este esenţial ca responsabilii din CNAIR şi constructorul să se mişte repede”, spune Cătălin Drulă.

Tronsonul 4 Tîgveni - Curtea de Argeş, din Autostrada Sibiu-Piteşti, are o lungime de 10 kilometri, dar are lucrări complexe printre care: un tunel de 1,3 kilometri lângă Curtea de Argeş, un nod rutier la Tîgveni, 9 poduri şi 3 pasaje.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici