Drumul către majorarea alocaţiilor. Cîţu anunţă o ordonanţă de urgenţă, PSD spune că va sesiza CCR

  • Social-democraţii vor sesiza CCR dacă alocaţiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie.
  • Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PSD Mihai Tudose.
  • Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul ar putea da o ordonanţă de urgenţă pentru a opri majorarea alocaţiilor în acest an.
864 afișări
Imaginea articolului Drumul către majorarea alocaţiilor. Cîţu anunţă o ordonanţă de urgenţă, PSD spune că va sesiza CCR

„Evident că da (vom sesiza CCR dacă alocaţiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie - n.r.). În mod cert, da. Dar ne-am obişnuit cu declaraţiile lor ... Şi Orban a declarat când era prim-ministru: Ştiu că mă obligă legea să cresc pensiile, să dau alocaţiile, dar nu o fac, ceea ce într-un stat normal pleca acasă”, spune Mihai Tudose.

El menţionează că PSD va epuiza toate mijloacele legale pentru ca alocaţiile copiilor să fie majorate.

„Dl. Cîţu spune că şi dacă trece legea în forma asta, el nu o va aplica, că va da ordonanţă şi o va bloca. Ăştia sunt ...”, conchide social-democratul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că Guvernul ar putea aproba o ordonanţă de urgenţă pentru a opri majorarea alocaţiilor copiilor în acest an.

„La începutul anului am discutat despre o singură creştere a alocaţiilor anul acesta. Dacă nu se fac amendamente în Parlament, va trebui să dăm ordonanţă de urgenţă”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevedea o dublare a alocaţiilor. Majorarea urma să se facă în cinci etape, iar primele două au fost deja respectate. Celelalte trei erau prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022 şi iulie 2022.

La finalul anului trecut, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional.

CITEŞTE ŞI: Cîţu: Pensiile şi alocaţiile copiilor cresc în fiecare an

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici