DSU, replică fermă către PSD: Nu suntem mandataţi în a da avize

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a reacţionat, miercuri, după ce social-democraţii au spus că nu au putut prezenta programul de guvernare liderilor din teritoriu, la Parlament, pentru că nu au primit aviz DSU: „DSU nu este mandatat în a da avize”.

3211 afișări
Imaginea articolului DSU, replică fermă către PSD: Nu suntem mandataţi în a da avize

Sursa foto: Mediafaxfoto

Mai mulţi primari PSD care au plecat spre Capitală, unde ar fi urmat să participe la prezentarea programului de guvernare au făcut cale întoarsă, miercuri, pentru că acest eveniment nu se putea organiza din cauza COVID-19.

„Congres cu 5.000 de persoane s-a putut”, au comentat reprezentanţii PSD pe Facebook, făcând referire la evenimentul liberalilor, precizând că la evenimentul PSD urmau să participe 20 de persoane.

DSU a reacţionat şi a transmis că nu are rol de avizator.

„Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea petenţilor prin care explică măsurile prevăzute în legislaţia aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunităţi. Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern”, au transmis reprezentanţii DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici