Ducaru: NATO a introdus obiective privind capabilităţile de apărare cibernetică pentru fiecare aliat

NATO a introdus obiective privind capabilităţile de apărare cibernetică pentru fiecare stat aliat, a declarat, marţi, în cadrul Summit-ului Regional de Securitate Cibernetic, asistentul secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Sorin Ducaru.

251 afișări
Imaginea articolului Ducaru: NATO a introdus obiective privind capabilităţile de apărare cibernetică pentru fiecare aliat

Sorin Ducaru (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ducaru, şef al Diviziei pentru riscurile de securitate emergente din cadru NATO, a declarat că Alianţa are în vedere în primul rând apărarea cibernetică, în cadrul mai larg al securităţii cibernetice, domeniu despre care NATO admite că trebuie să fie gestionat de dreptul internaţional.

"NATO a introdus obiective privind capabilităţile de apărare cibernetică pentru fiecare stat membru, ca parte a planificării de apărare a Alianţei", a arătat reprezentantul Alianţei.

Sorin Ducaru a subliniat că apărarea cibernetică a fost inclusă în pregătirea, în exerciţiile şi în planificarea operaţională a NATO, care a pus un accent deosebit şi pe dezvoltarea unor parteneriate în domeniu, cu UE, ONU, OSCE sau organizaţii regionale.

Principala inovaţie în termeni de parteneriat va fi lansarea NATO Industry Cyber Partnership, care va duce, printre altele, la crearea unei platforme pentru schimbul de informaţii în domeniul securităţii cibernetice între mediul de afaceri, cel academic şi NATO.

Ducaru a mai precizat că Alianţa are în vedere şi înfiinţarea uni hub de inovaţie în domeniu, care să contribuie la dezvoltarea unei reţele de hub-uri naţionale, Centrul de inovare în securitate cibernetică, care va fi inugurat miercuri la Bucureşti, fiind în măsură să creeze premisele unui astfel de hub şi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici