Dumitru: Au fost presiuni, de la telefoane în miezul nopţii, la bătut la uşa mamei

Fostul ministru al Agriculturii Mihail Dumitru a declarat, vineri, pentru Gândul, că asupra sa au fost făcute "numeroase presiuni" pentru numirea sau destituirea unor persoane din minister, dar şi pe zona gestionării fondurilor europene, presiuni cărora nu le-a cedat.

18 afișări
Imaginea articolului Dumitru: Au fost presiuni, de la telefoane în miezul nopţii, la bătut la uşa mamei

Dumitru: Au fost presiuni, de la telefoane în miezul nopţii, la bătut la uşa mamei (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Au fost numeroase presiuni cărora nu le-am cedat. S-a recurs la multe mijloace - de la telefoane în miezul nopţii, la bătut la uşa mamei, în creierii munţilor (comuna dâmboviţeană Râul Alb-nr)", a declarat, pentru Gândul, Mihail Dumitru.

El a menţionat că "aceste presiuni s-au făcut în contextul restructurărilor din minister şi vizau numirea unor persoane sau destituirea altora, bineînţeles, pe criterii politice".

Pe de altă parte, Dumitru a subliniat că asupra sa s-au făcut presiuni inclusiv în zona gestionării fondurilor europene.

"Cei care le solicitau (fondurile europene-nr) pe criterii politice nu înţelegeau că există nişte proceduri, regulamente. Eu le spuneam că trebuie să dau socoteală în faţa oficialilor europeni, iar ei replicau: «Lasă, că te descurci tu, ştii să-i abureşti! »", a relatat fostul ministru.

Dumitru a fost numit, vineri, la conducerea Comisiei prezidenţiale pentru dezvoltarea agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici