Dumitru Buzatu, despre demisiile din PSD: S-a dat ordin pe unitate. Sper că nu va pleca Stănescu

Preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat, pentru MEDIAFAX, despre demisiile din ultima perioadă din PSD, că „s-a dat ordin pe unitate”. Referitor la întâlnirea sa cu Niculae Bădălău şi Paul Stănescu, acesta a spus că a fost amicală şi că speră că Stănescu nu va pleca din partid.

2989 afișări
Imaginea articolului Dumitru Buzatu, despre demisiile din PSD: S-a dat ordin pe unitate. Sper că nu va pleca Stănescu

Buzatu, despre demisiile din PSD: S-a dat ordin pe unitate. Sper că nu va pleca Stănescu

„Nu am ştiut că o simplă fotografie va face atâtea valuri. M-am gândit ca atunci când am ocazia să mă duc în vizită la câte un prieten, fost coleg, actual coleg de partid şi, evident, să punem câte o poză pe o reţea de socializare să aibă lumea ce face mai multă vreme. Nu pun nicio ţară la cale împotriva domnului preşedinte Dragnea. Eu sunt membru al PSD de la fondarea lui. Fac parte din partid nu din vreun interes ci pentru că am convingeri de stânga şi sunt determinat ideologic. Pur şi simplu era o întâlnire amicală şi am estimat că multă lume va comenta această poză şi de aceea am plasat-o pe reţeaua de socializare”, a declarat Dumitru Buzatu, vineri, pentru MEDIAFAX.

Liderul PSD Vaslui a spus, referitor la plecările din partid, că „s-a dat ordin pe unitate”.

„Am văzut că au plecat mai mulţi colegi. Am tras concluzia că s-a dat ordinul pe unitate. Eu nu credeam că e posibil aşa ceva. Acum am căpătat certitudinea că s-a dat ordin. Pe oamenii aceia nu-i învinovăţesc, oamenii ăia sunt învăţaţi aşa, execută şi ei ceea ce primesc”, a spus Buzatu.

Întrebat de MEDIAFAX dacă va rămâne în relaţii bune cu cei care au demisionat din PSD, Buzatu a răspuns: „În principiu, dacă ei vor suporta criticile pe care le fac, pentru că nu se poate ca fiind membru unui partid, să obţii funcţii importante şi într-o zi să-ţi iei căciula şi să pleci aşa pentru că te-ai supărat tu pe preşedinte. Lucrul aceasta determină că persoana aceea nu are calităţi politice veritabile”.

Despre fostul vicepremier Paul Stănescu, cel despre care se vehiculează că ar intenţiona să părăsească partidul, preşedintele PSD Vaslui a spus că speră că nu o va face.

„L-am întrebat şi eu pentru că suntem prieteni vechi. Evident, am făcut şi remarca că nu e bine ca ajungând oameni în vârstă să ne facem de râs. Eu sper că nu va pleca. Eu m-am luptat întotdeauna pentru menţinerea integrală a partidului”, a conchis Buzatu.

În urmă cu două zile Niculae Bădălău a publicat o fotografie pe Facebook în care apare stând la discuţii cu Dumitru Buzatul şi Paul Stănescu.

În ultima perioadă au demisionat din PSD şi s-au înscris în Pro România fostul premier Mihai Tudose şi deputatul Georgian Pop, fost preşedinte al Comisiei de control SRI. Şi senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus anul trecut din PSD, a aderat în această lună la formaţiunea lui Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici