După Lituania, încă altă ţară europeană sfidează China şi se „înfrăţeşte” cu Taiwan

Slovenia afirmă că „lucrează la un schimb de reprezentanţi” cu Taiwanul, declaraţie apreciată marţi de Taipei, în timp ce China se străduieşte să menţină insula izolată pe scena internaţională.

5741 afișări
Imaginea articolului După Lituania, încă altă ţară europeană sfidează China şi se „înfrăţeşte” cu Taiwan

După Lituaţia, o altă ţară europeană sfidează China şi se „înfrăţeşte” cu Taiwan

„Bineînţeles, aceasta nu va fi la nivel de ambasadori, ci va fi la nivelul a ceea ce fac deja multe ţări în Uniunea Europeană”, a declarat premierul conservator Janez Jansa luni. Este o „problemă de interes comun”, a adăugat el.

Întrebat de televiziunea naţională indiană Doordarshan, el a declarat că a fost de „patru sau cinci ori” în Taiwan.

Jansa a criticat, de asemenea, politica Chinei cu privire la Taiwan, considerând "dificil de ascultat" o ţară" al cărei "partid unic dă lecţii despre democraţie şi pace în lume", notează AFP.

Lituania a sfidat China şi s-a dat de partea Taiwanului. Asiaticii au cumpărat 20.000 de sticle de rom lituanian, pentru a ajuta economic această ţară, care a intrat pe „lista neagră” a Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici