După scandalul privind diurna de 25 de lei pentru sportivi, Ministerul Tineretului şi Sportului se confruntă miercuri cu grevă generală

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, complexuri sportive naţionale, case de cultură ale studenţilor intră în grevă generală, miercuri dimineaţă, fiind nemulţumiţi de salarizare, anunţă Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST).

2708 afișări
Imaginea articolului După scandalul privind diurna de 25 de lei pentru sportivi, Ministerul Tineretului şi Sportului se confruntă miercuri cu grevă generală

După scandalul privind diurna de 25 de lei pentru sportivi, Ministerul Tineretului şi Sportului se confruntă miercuri cu grevă generală

"În ceea ce priveşte greva generală în Sport şi Tineret, aceasta se va desfăşura conform programului stabilit. Mâine (miercuri -n.r.), începând cu orele 8.00 vor opri lucrul membrii de sindicat SNST din multe unităţi subordonate şi din unele federaţii sportive naţionale urmând ca în zilele următoare acestora să li se alăture şi ceilalţi colegi (...) Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnăturile membrilor care au anunţat că susţin în totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informările primite, aflăm că sunt directori care, din exces de zel, au intervenit pentru a bloca protestele. Analizăm posibilitatea de a face plângeri penale împotriva directorilor care au făcut presiuni asupra angajaţilor pentru a renunţa la protest", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, postat pe site-ul organizaţiei.

Miercuri, la ora 15.00, urmează să aibă loc prima rundă de negocieri pentru noul contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului. Din 9 iulie, membrii de sindicat nu se mai află sub incidenţa unui contract colectiv de muncă.

De altfel, aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au protestat joi, în faţa ministerului Tineretului şi Sportului. Oamenii acuză că, în cadrul subordonatelor Ministerului Tineretului şi Sportului, sunt salarii diferite pentru funcţii similare şi solicită egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata pentru funcţii similare. Totodată, ei sunt nemulţumiţi de lipsa de personal şi supraîncărcarea cu sarcini a angajaţilor existenţi, spun că administratorul este şi mecanic şi fochist şi instalator şi şofer, cumulul de funcţii este dus la extrem, fără beneficii salariale, dar cu toată răspunderea presupusă de gama integrală de atribuţii.

70% dintre salariaţi au venituri de 1.300 de lei net fără diferenţiere în funcţie de studii, funcţii, răspundere sau complexitatea muncii, spun aceştia, iar funcţiile specifice, respectiv medic, asistent medical, kinetoterapeut, psiholog, maseur, şofer, recepţioner, cameriste, profesor – antrenor, sunt încadrate incorect şi neunitar.

Sindicaliştii acuză că marea majoritate a salariilor sunt aproape de minimul brut pe economie, că nu se acordă sporul/gradaţia de vechime şi că sunt plătiţi la fel şi angajaţii cu un an şi cei cu 35 de ani vechime, deşi există hotărâri judecătoreşti care spun că gradaţia de vechime se acordă la salariul de baza minim brut şi nu este inclus în acesta.

Totodată, ei spun că nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional şi că, începând cu 1 ianuarie 2018, antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile.

CITEŞTE LISTA INTEGRALĂ DE REVENDICĂRI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici