După USR, şi PSD s-a supărat pe Orban: Nu mai poate fi tolerat în România

Discursul anti-european şi prorus a lui Viktor Orban la Băile Tuşnad nu mai poate fi tolerat în România deoarece acesta riscă să afecteze imaginea ţării noastre şi încalcă flagrant poziţionarea noastră strategică alături de partenerii din UE şi NATO, susţine eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

11774 afișări
Imaginea articolului După USR, şi PSD s-a supărat pe Orban: Nu mai poate fi tolerat în România

După USR, şi PSD s-a supărat pe Orban: Nu mai poate fi tolerat în România

„Discursul anti-european şi prorus a lui Viktor Orban la Băile Tuşnad nu mai poate fi tolerat în România deoarece acesta riscă să afecteze imaginea ţării noastre şi încalcă flagrant poziţionarea noastră strategică alături de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO, precum şi interesul naţional. Plimbările liderilor politici din Ungaria în ţara noastră pentru a transmite mesaje care nu au legătură nici cu România şi nici măcar cu întreaga comunitate maghiară trebuie setate în cadrul diplomatic specific. Atât timp cât niciun lider politic din România nu poate face propagandă politică în Ungaria, nici invers nu trebuie să fie posibil”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

El susţine că discursul lui Viktor Orban este „unul incitator la ură şi se înscrie în linia strategică a lui Vladimir Putin prin care acesta vizează să perturbe unitatea blocului european”.

„Contrar unor opinii vehiculate, discursul lui Orban nu ajută Ungaria ci doar pe el şi camarila lui politică. Este timpul ca Uniunea Europeană să sanctioneze regimul autoritar a lui Orban care s-a <kremlinizat>, iar Ministerul Afacerilor Externe să restabilească cadrul legal şi diplomatic formal în astfel de situaţii”, conchide Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
negrescu,
orban,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici