Ecaterina Andronescu, legat de protestele din Capitală: Dacă cineva vrea să arate că ţara e neguvernabilă, să îşi asume responsabilitatea

Ecaterina Andronescu, senator PSD, a declarat, legat de protestele de sâmbătă seara din Capitală, că dacă ele transmit un mesaj în exterior că România este într-o ţară neguvernabilă, atunci trebuie să îşi asume repsonsabilitatea toţi cei care poate i-au îndemnat pe oameni la proteste.

3443 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu, legat de protestele din Capitală: Dacă cineva vrea să arate că ţara e neguvernabilă, să îşi asume responsabilitatea

Ecaterina Andronescu: Dacă cineva vrea să arate că ţara e neguvernabilă, să îşi asume responsabilitatea

"Avem instituţii în statul acesta. Vom avea în continuare legi care nu îi vor împiedica pe cei din aceste instituţii să îi ancheteze pe bază de probe pe corupţi. Ce mă îngrijorează în aceste demonstraţii nu e faptul că oamenii au ieşit în stradă. E dreptul lor de a protesta faţă de lucrurile care îi nemulţumesc. Dacă aceste demonstraţii generează instabilitatea ţării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o ţară neguvernabilă, atunci trebuie să îşi asume responsabilitatea toţi cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă", a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

"Pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari, vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman, au plătit transportul celor care au ieşit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemulţumiţi este dreptul lor constituţional şi trebuie să îi respectăm. Dacă cineva vrea să arate că România este o ţară neguvernabilă, trebuie să îşi asume responsabilitatea", a completat Andronescu.

Aceasta a mai spus că cele trei legi care vizează sistemul judiciar sunt pe masa Curţii Constituţionale, iar instituţia va decide dacă sunt sau nu constituţionale.

"Nu este o imagine pozitivă la adresa României şi de această imagine, dacă se transformă într-un mesaj de instabilitate, toată lumea are de pierdut", a mai spus senatorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici