Echipa lui Blaga primeşte posturi în funcţie de procentul obţinut de acesta

Emil Boc şi Vasile Blaga şi susţinătorii lor, au discutat, sâmbătă noapte, despre funcţiile din BPN, stabilind ca şi echipa lui Blaga să primească locuri în conducere în funcţie de procentul obţinut de acesta în cursa pentru şefia partidului, au precizat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

530 afișări
Imaginea articolului Echipa lui Blaga primeşte posturi în funcţie de procentul obţinut de acesta

Echipa lui Blaga primeşte posturi în funcţie de procentul obţinut de acesta (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, unii dintre susţinătorii lui Blaga au cerut să se respecte promisiunea făcută lui Traian Băsescu, respectiv ca posturile să se împartă în funcţie de procentele obţinute de Boc şi Blaga la votul pentru preşedinţia partidului.

Înainte de întâlnirea cu Boc, susţinătorii lui Vasile Blaga au avut o discuţie în care unii au propus ca toţi să-şi retragă candidaturile pentru orice funcţie de conducere, dar concluzia a fost că acest lucru nu i-ar avantaja, pentru că lumea i-ar uita în doi ani de zile.

"Am discutat, ne-am certat, unii au zis să nu mai candidăm la nicio funcţie, dar am zis: «Ne dăm demisia, dar ce facem? În doi ani, uită lumea de noi»", a precizat unul dintre participanţi.

Dintre susţinătorii lui Blaga, Cristian Boureanu şi Constantin Ostaficiuc şi-au retras candidaturile de la prim-vicepreşedinte, dar şi de la alte funcţii, în timp ce Sorin Frunzăverde a rămas în cursa pentru un post de prim-vicepreşedinte. De asemenea, Cezar Preda nu mai candidează la postul de secretar general şi nici la altă funcţie din partid.

Emil Boc a obţinut 868 de voturi ale delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL, Vasile Blaga a obţinut 499 de voturi, iar Theodor Paleologu - 24 de voturi. Astfel, Emil Boc a obţinut din primul tur un nou mandat de preşedinte al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici