Educaţia sexuală în şcoli. Emanuel Ungureanu: Nu am văzut Biserica Ortodoxă să fie vehementă cu cazurile de pedofilie şi cu abuzurile sexuale comise de unii preoţi

  • Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu critică poziţia BOR pe tema educaţiei sexuale.
  • Deputatul spune că Biserica Ortodoxă nu a fost la fel de vehementă faţă de comportamentul deviant din anumite mănăstiri sau faţă de abuzurile sexuale comise de unii preoţi.
237 afișări
Imaginea articolului Educaţia sexuală în şcoli. Emanuel Ungureanu: Nu am văzut Biserica Ortodoxă să fie vehementă cu cazurile de pedofilie şi cu abuzurile sexuale comise de unii preoţi

Educaţia sexuală în şcoli. Emanuel Ungureanu: Nu am văzut Biserica Ortodoxă să fie vehementă cu cazurile de pedofilie şi cu abuzurile sexuale comise de unii preoţi

„Lumea se fereşte de cuvântul sex. Sunt false pudori, e multă ipocrizie în clasa politică pe aceste teme, care trebuie abordate în mod echilibrat, natural, fără nici un fel de pasiuni, decât cu pasiunea pentru protecţia copiilor noştri. Am o fetiţă de 12 ani, în clasa a cincea, ştiu exact care este nivelul de cunoaştere şi nivelul de înţelegere. Începând cu această vârstă, copiii îşi pun întrebări şi şcoala trebuie să fie un mediu în care în mod empatic, cu multă căldură, cu multă înţelepciune, un cadru didactic să îi ofere unei fete şi unui băiat informaţiile necesare pentru a se proteja de prădători sexuali, de persoane care vor să îi facă rău, de atingeri nepotrivite. Educaţia sexuală este ceva despre igiena minţii şi a trupului”, spune la RFI Emanuel Ungureanu.

Biserica Ortodoxă Română a avut o reacţie foarte dură pe tema educaţiei sexuale în şcoli, pe care o califică drept ”un atentat la inocenţa copiilor, care îi va marca întreaga viaţă”.

„Ciudată (este reacţia BOR-n.r.), în contextul în care nu am văzut Biserica Ortodoxă să fie foarte vehementă cu cazurile de pedofilie şi cu abuzurile sexuale comise de unii preoţi. Nu am văzut comunicate ferme în ceea ce priveşte comportamentul deviant din anumite mănăstiri. E destul de ciudat că Biserica se opune, fără să stea la masă şi să înţeleagă o lege, să înţeleagă sensul ei, necesitatea ei pentru o societate în care avem mame copii (...). Este şi despre depăşirea sentimentului de ruşine. Haideţi să vorbim despre sexualitate ca fiind darul lui Dumnezeu pentru om, nu ceva ruşinos, de care ar trebui să te fereşti! Educaţia sexuală este şi despre relaţiile sănătoase în cuplu şi respingerea violenţei sexuale în cuplu”, adaugă parlamentarul USR PLUS.

Premierul Florin Cîţu a anunţat marţi seară la TVR 1 că în privinţa educaţiei sexuale în şcoli curricula ţine de Ministerul Educaţiei, care va introduce de anul viitor educaţia pentru viaţă, iar părinţii îşi pot retrage copiii, ca la ora de Religie.

Anterior, Senatul a respins modificarea legii în sensul dorit de preşedintele Klaus Iohannis şi stabilise că documentul rămâne în forma iniţială, prin care educaţia sexuală va fi înlocuită cu educaţia sanitară, iar elevii vor participa la acest curs doar cu acordul părinţilor. Legea urmează să fie votată şi de Camera Deputaţilor, forul decizional.

CITEŞTE AICI: Educaţia sexuală, privită cu reticenţă în România. În alte ţări din Uniunea Europeană, materia este obligatorie de ani buni

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici