Elena Băsescu a încurcat PDL cu PMP, în discursul de lansare a candidaţilor la PE

Elena Băsescu a încurcat PDL cu PMP, sâmbătă, la Sibiu, în timpul discursului susţinut la lansarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară la alegerile europarlamentare şi a explicat, ulterior, că îi este "puţin greu" şi îi va mai lua timp până se va obişnui.

1026 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu a încurcat PDL cu PMP, în discursul de lansare a candidaţilor la PE

Elena Băsescu (Imagine: Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)

"Lista Partidului Democrat Liberal este o listă valoroasă, pe lista noastră se regăseşte un tânăr de aceeaşi vârstă cu mine, este vorba de Siegfried Mureşan, şi mă bucur că am avut posibilitatea să dau o şansă unui tânăr să se afirme în politică, pentru că şi mie mi s-a dat la un moment dat o şansă şi era de datoria mea să promovez mai departe pe cineva", a spus Elena Băsescu în discursul susţinut la lansarea candidaţilor PMP pentru Parlamentul European.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, ea a susţinut că îi este "puţin greu" şi îi va lua timp până se va obişnui cu PMP.

"Îmi este puţin greu. Zic PDL în loc de Mişcarea Populară şi cred că o să-mi mai ia puţin până mă obişnuiesc", a explicat Elena Băsescu, citată de corespondentul MEDIAFAX..

Aceasta a participat, sâmbătă, la Sibiu, alături de Elena Udrea şi de alţi lideri ai PMP, la evenimentul de lansare a candidaţilor PMP la alegerile europarlamentare, eveniment care a avut loc într-un hotel de patru stele care îi aparţine omului de afaceri Ilie Carabulea, aflat în arest. La sosire, Elena Udrea şi Elena Băsescu au fost întâmpinate de Dorin Cioabă şi de soţia acestuia, dar şi de alţi membri ai familiei Cioabă care s-au aflat în sală pe toată durata manifestării.

Odată începută întâlnirea cu membri şi simpatizanţii PMP din Sibiu, toţi vorbitorii au salutat prezenţa lui Dorin Cioabă în sală, iar la un moment dat acesta a fost invitat să ia cuvântul, el vorbind despre înfiinţarea
partidului etniei, Alianţa Democrată a Romilor, şi despre posibilitatea încheierii unui protocol cu PMP, în viitor.

Acelaşi subiect a fost abordat şi de Elena Udrea, care a afirmat că "PMP nu vrea să ia nişte voturi de la etnia romă fără să facă ceva pentru aceşti oameni”.

"PMP nu vrea să ia nişte voturi de la etnia romă fără să facă ceva pentru aceşti oameni. Aşa cum sunt probleme nerezolvate de 25 de ani, şi aceasta ar putea avea soluţii dacă am avea politicieni care, în colaborare cu reprezentanţii lor, să aibă un program ca să avem o integrare reală a romilor în societate şi să nu mai aibă această imagine care, în exterior, ne face tuturor rău, iar în interior le face lor rău”, a spus Elena Udra.

În plus, aceasta a afirmat că voturile romilor ar trebui să se ducă către "cei care chiar vor să facă ceva pentru oamenii aceştia".

"Am vorbit şi la Bucureşti despre acest protocol, nu cred în soluţiile de avarie ale partidelor politice care apelează la etnia romă atunci când vin alegerile pentru a câştiga voturi. Cred că voturile acestei etnii ar trebui să vină către cei care chiar vor să facă ceva pentru oamenii aceştia", a adăugat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici