Elena Băsescu în plenul PE: Milioane de ţigări de contrabandă au stat nedescoperite la Rotterdam, lucru imposibil la Constanţa

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a vorbit în plenul PE despre Olanda, menţionând că o încărcătură de 40 de milioane de ţigări de contrabandă în valoare de 15 milioane de euro a staţionat fără a fi descoperită 4 zile în portul Rotterdam, lucru care "nu ar fi fost posibil în portul Constanţa".

2118 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu în plenul PE: Milioane de ţigări de contrabandă au stat nedescoperite la Rotterdam, lucru imposibil la Constanţa

Elena Băsescu în plenul PE: Milioane de ţigări de contrabandă au stat nedescoperite la Rotterdam, lucru imposibil la Constanţa (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

Europarlamentarul PDL a făcut aceste declaraţii în cadrul unei dezbateri pe tema evaziunii fiscale, desfăşurată în cadrul unei sesiuni plenare a PE, la Strasbourg.

"Evaziunea fiscală provoacă importante pierderi economice, afectează funcţionarea instituţiilor statului şi pune astfel în pericol siguranţa naţională. România are venituri de doar 33% din PIB, sub media europeană, de 40%. Guvernul ţării mele şi-a făcut o prioritate din lupta împotriva evaziunii, în acest sens înfiinţând un comitet interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale", a spus Elena Băsescu la începutul intervenţiei sale de un minut.

Ea a menţionat apoi opoziţia manifestată de Olanda faţă de aderarea României la Schengen.

"Este bine cunoscut faptul că Olanda se opune aderării ţării mele la Spaţiul Schengen, invocând corupţia şi frauda. Ca o ironie a sorţii, o încărcătură de 40 de milioane de ţigări de contrabandă în valoare de 15 milioane de euro a staţionat fără a fi descoperită 4 zile în portul Rotterdam din Olanda, ţară membră Schengen. Acest lucru nu ar fi fost posibil în portul Constanţa, din România. Meritul acestei impresionante capturi care a avut loc săptămâna trecută revine autorităţilor irlandeze, pe care doresc să le felicit", a spus Elena Băsescu.

Acesta nu a fost singurul discurs al Elenei Băsescu în plenul PE, aceasta având şapte intervenţii în primele două zile ale sesiunii plenare a PE.

Eurodeputatul PDL a vorbit astfel şi despre necesitatea acordării accesului liber pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, despre fondurile de coeziune, dar şi despre distribuirea de alimente persoanelor celor mai defavorizate din Uniunea Europeană, despre situaţia din Birmania, Strategia UE la Marea Neagră, drepturile omului şi negocierile privind acordul de asociere UE-Azerbaidjan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici