Video Elena Udrea a depus plângere împotriva celor cinci membri ai Comisiei parlamentare

Ministrul Turismului Elena Udrea a depus, joi, o plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva membrilor Comisiei parlamentare, Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu, Claudiu Ţaga şi Dumitru Chiriţă, pentru abuz şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

32 afișări

Ministrul Turismului Elena Udrea a afirmat, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, că demersul său survine dezvăluirii de către presă a "complotului" împotriva sa, de către cei cinci membri ai Comisiei pe care îi acuză de abuz în serviciu contra interesului public, abuz în serviciu contra interesului persoanei, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi încercarea de a determina mărturii mincinoase.

În opinia Elenei Udrea, atâta timp cât împotriva celor cinci membri ai Comisiei parlamentare de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului există plângeri penale pentru abuz şi inegalităţi, nu crede că această instiotuţia mai are competenţa de a verifica un ministru.

După ce a depus plângerea penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Elena Udrea a plecat la Parlament, unde s-a întrunit Comisia parlamentară.

Duminică seară, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care neagă, însă, prezenţa la această convorbire.

Elena Udrea a depus, marţi, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme, împotriva lui Ludovic Orban, pentru abuz în serviciu contra interesului public, la o zi după apariţia în presă a unei înregistrări din Comisia parlamentară privind activitatea ministerului.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a confirmat, marţi, pentru MEDIAFAX, că ministrul Turismului, Elena Udrea, a depus o plângere împotriva liberalului Ludovic Orban, pe care îl acuză de abuz în serviciu contra interesului public, reclamaţia fiind înregistrată.

Şi Ministerul Turismului a depus plângere după ce a anunţat, în 13 august, că îl va reclama pe Orban, în urma afirmaţiilor acestuia potrivit cărora ministerul nu a avut bază legală pentru a efectua cheltuieli pentru activitatea de publicitate.

PDL a cerut, luni, desfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă, însă, marţi, aceasta şi-a continuat audierile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici