Elena Udrea, ironică: Propun ca pe preşedinte să îl alungăm din ţară ca să nu mai fie un pericol pentru USL

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a declarat ironic, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că propune ca preşedintele Traian Băsescu să fie alungat din ţară ca să nu mai fie un pericol pentru USL, iar acest lucru să fie stipulat în Constituţie.

393 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, ironică: Propun ca pe preşedinte să îl alungăm din ţară ca să nu mai fie un pericol pentru USL

Elena Udrea, ironică: Propun ca pe preşedinte să îl alungăm din ţară ca să nu mai fie un pericol pentru USL (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Elena Udrea a fost întrebată cum comentează declaraţia lui Crin Antonescu, liderul PNL, care a a spus că se gândeşte la varianta în care, prin Constituţie, să fie impusă interdicţia pentru foştii şefi de stat de a se mai întoarce în viaţa politică.

"Eu propun ca pe preşedinte să îl alungăm din ţară ca să nu mai fie un pericol pentru USL şi să scriem în Constituţie lucrul acesta. Dacă nu ar fi vorba de domnul Antonescu, aş fi spus că sigur este o glumă, dar fiind vorba de domnul Antonescu mă tem că a fost serios şi că îi poate trece prin cap să-i interzică prin Constituţie unui fost şef de stat să mai facă politică. Dar frica de Băsescu e atât de mare încât mă aştept chiar la această modificare a legii fundamentale", a spus Elena Udrea.

Ea a adăugat că, în situaţia în care Traian Băsescu se va întoarce în PDL, "este categoric binevenit".

"În mod sigur, cu mine în calitate de preşedinte al PDL, poate continua parteneriatul cu PDL. Despre actuala conducere s-a exprimat însuşi domnul preşedinte, deci nu o să o fac eu a doua oară. Cert este că e greşit să spui că PDL poate să fie în altă parte decât în parteneriat cu Traian Băsescu", a spus Elena Udrea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că se gândeşte la varianta în care, prin Constituţie, să fie impusă interdicţia pentru foştii şefi de stat de a se mai întoarce în viaţa politică, prevedere care să consolideze imparţialitatea celui care ocupă poziţia de preşedinte al României.

Declaraţia lui Antonescu a venit în contextul în care a susţinut că se aştepta ca Traian Băsescu să se decidă asupra revenirii în viaţa politică la finalizarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici