Elena Udrea: Maior îşi dorea să fie prim-ministru. A dorit să fie candidat şi la prezidenţiale

Fostul ministru Elena Udrea susţine că George Maior îşi dorea să devină premierul României, fiind deranjat atunci când Traian Băsescu l-a numit pe Răzvan Ungureanu. Udrea a precizat că fostul şef al SRI şi-a dorit să fie candidat la alegerile prezidenţiale.

1973 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Maior îşi dorea să fie prim-ministru. A dorit să fie candidat şi la prezidenţiale

Elena Udrea: Maior îşi dorea să fie prim-ministru. A dorit să fie candidat şi la prezidenţiale

"A vrut (n.r George Maior) la preşedinţie. Dacă ar fi candidat la prezidenţiale din partea PMP, l-aş fi susţinut. Planul al lui Coldea, pus în practică fără ca George Maior să ştie. Maior s-a supărat că nu a fost desemnat premier de Traian Băsescu şi că l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu. Traian Băsescu nu l-a desemnat că a zis că nu e bine ca şeful SRI să devină prim-ministru. L-a preferat pe Ungureanu pentru că SIE nu se ocupă de informaţii interne. Atunci Maior s-a supărat că îşi dorea să fie prim-ministru, iar când a venit vorba de desemnarea unui candidat la prezidenţiale, şi-a dorit să fie candidat la prezidenţiale", a declarat Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea susţine că Florian Coldea a susţinut anumiţi magistraţi pentru a fi numiţi la ÎCCJ, nominalizându-i pe Liviu Stanciu şi Ionuţ Matei. Fostul ministru a spus, referitor la condamnarea lui Dan Voiculescu, că reprezentanţii SRI s-au implicat în obţinerea sentinţei maxime.

"Părerea mea este că cel care a gândit acest sistem de represiune prin justiţie, de preluare a puterii prin justiţie, a fost Florian Coldea. Cel care comunică cu judecătorii era Dumitru Dumbravă. Discuţia la care am participat era de cum o judecătoare va fi adusă, special, de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti ca să judece cazul Voiculescu şi să-i dea pedeapsa maximă,. Lucrul acesta s-a întâmplat în următoarele trei zile. Recunosc că la momentul acela m-am gândit că domnul Voiculescu a greşit şi merita să fie pedepsit. Felul în care s-au întâmplat lucrurile este abuziv, ilegal, neconstituţional si de a dicta decizii in justitie. Niciodată nu l-am auzit pe Traian Băsescu interesându-se de un dosar sau cerând o soluţie într-un dosar. Poate nu s-a întâmplat în faţa mea", a precizat fostul ministru.

Referitor la existenţa protocoalelor între SRI şi diferite instituţii, Udrea susţine că intenţia a fost de preluare a puterii din România.

"Creierul a fost Florian Coldea, ideea poate a venit în discuţiile cu partenerii americani, nu ştiu"

De asemenea, fostul ministru susţine că a greşit când i-a numit pe Codruţa Kovesi şi Florian Coldea.

"Cred că a făcut o mare greşeală numindu-i repetitiv pe aceşti oameni. S-a văzut că dobândind atâta putere nu au mai putut fi controlaţi. Ce fac cei care pot corecta aceste greşeli. Ce fac domul Dragnea, domnul Ponta, domul Tăriceanu. Domnul Tăriceanu mai face", a spus fostul ministru.

"Aş fi condus mai bine partidul decât Traian Băsescu. Nu cred că pasiunea dânsului este să mai conducă un partid acum (..) Vine o vreme în care fiecare e pe cont propriu", a completat Udrea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici