Emil Boc s-a întâlnit cu mai mulţi lideri ai PDL, marţi seară, la sediul partidului

Preşedintele PDL, Emil Boc, s-a întâlnit, marţi seară, la sediul partidului, cu mai mulţi lideri democrat-liberali, potrivit vicepreşedintelui Elena Udrea fiind discutate subiecte precum trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii, alegerile parţiale, dar şi "ce glume a mai făcut opoziţia".

794 afișări
Imaginea articolului Emil Boc s-a întâlnit cu mai mulţi lideri ai PDL, marţi seară, la sediul partidului

Emil Boc s-a întâlnit cu mai mulţi lideri ai PDL, marţi seară, la sediul partidului (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Elena Udrea a precizat, la B1 Tv, că premierul Boc, care s-a întors din vizita în China, a dorit să aibă o întâlnire cu câţiva dintre colegii din conducerea partidului, înaintea şedinţelor politice de miercuri ale coaliţiei şi BPN al PDL.

Vicepreşedintele PDL a menţionat că la această reuniune s-a discutat despre "subiectele politice la zi", poziţionările partidului în evenimentele din ultimele zile, dar şi "ce glume a mai făcut opoziţia".

"A fost o discuţie despre subiectele politice la zi, avem alegeri în două colegii importante - în Maramureş şi în Neamţ - şi s-a discutat despre ce s-a mai întâmplat în lipsa preşedintelui partidului, am discutat despre poziţionările pe care le-am avut noi, PDL, în această în perioadă, acţiunile politice, dar şi ce glume a mai făcut opoziţia", a spus ea.

Întrebată despre trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii, aşa cum ar dori UDMR, Udrea a spus că acesta a fost subiect de discuţie, însă "se va tranşa mâine (miercuri - n.r.), în discuţia coaliţiei".

"Nu este neapărat o pretenţie a UDMR, subiectul apartenţei sau nu a Casei de Asigurări la Ministerul Sănătăţii a pornit de la primul-ministru, care a cerut o evaluare, şi comparativă cu felul în care este organizat sistemul în alte ţări europene şi aşa s-a ajuns la ideea că poate ar fi mult mai bine dacă ar fi în acelaşi loc, dacă şi Casa ar fi în coordonarea ministrului Sănătăţii. Se va decide mâine (miercuri - n.r.), nu a fost un subiect important şi nici nu e o problemă pentru coaliţie", a adăugat Udrea. Vicepreşedintele PDL a precizat că premierul a dorit să ştie dacă exemple de succes din alte ţări arată că cele două instituţii funcţionează mai bine separat sau împreună.

Elena Udrea a menţionat totodată, referitor la desemnarea unui nou ministru al Sănătăţii, după demisia lui Cseke Attila, că UDMR ar urma să facă o propunere în cursul acestei săptămâni.

Premierul Emil Boc a făcut o vizită în China, în perioada 10-16 august. El a fost însoţit de ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Biroul Permanent Naţional al PDL urmează să se reunească, miercuri, la ora 11.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici