Emil Constantinescu: Pentru prima dată în 22 de ani votul are şi o componentă morală

Fostul preşedintele Emil Constantinescu şi-a exercitat dreptul la vot, declarând că "în ultimii 22 de ani este prima dată când votul are şi o componentă morală", că "de peste 2000 de ani politica este o alternativă la războiul civil" şi că "boicotul este justificat într-un regim autoritar".

1434 afișări
Imaginea articolului Emil Constantinescu: Pentru prima dată în 22 de ani votul are şi o componentă morală

Emil Constantinescu: Pentru prima dată în 22 de ani votul are şi o componentă morală (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Am votat mereu, dar în ultimii 22 de ani este prima dată când votul are şi o componentă morală, pentru că nu este moral ca prin neprezentare la vot să anulezi votul unei majorităţi care se exprimă democratic. De peste 2000 de ani politica este o alternativă la războiul civil. Boicotul este justificat într-un regim autoritar", a declarat Emil Constantinescu.

Întrebat ce imagine are în legătură cu ziua de mâine, fostul preşedinte a răspuns că de mâine va începe "o perioadă nouă în istoria post-decembristă a României".

"Totodeauna am avut încredere în capacitatea românilor de a alege bine", a încheiat Constantinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici