Emiratele Arabe Unite au semnat un acord cu Franţa. Vor achiziţiona noi avioane la o sumă record

  • Emiratele Arabe Unite va cumpăra 80 de avioane franceze Dassault Rafale într-un acord cu arme, la un preţ de 19 miliarde de dolari
  • Semnarea acordului are loc în momentul în care preşedintele francez Emmanuel Macron începe o călătorie de două zile în Golf, în timpul căreia va vizita EAU, Qatar şi Arabia Saudită.
957 afișări
Imaginea articolului Emiratele Arabe Unite au semnat un acord cu Franţa. Vor achiziţiona noi avioane la o sumă record

Emiratele Arabe Unite au semnat un acord cu Franţa. Vor achiziţiona noi avioane la o sumă record

Emiratele Arabe Unite cumpără 80 de avioane franceze Dassault Rafale şi 12 elicoptere militare într-un acord cu arme de 19 miliarde de dolari, raportează Al-Jazerra.
 
Semnarea acordului are loc în momentul în care preşedintele francez Emmanuel Macron începe o călătorie de două zile în Golf, în timpul căreia va vizita şi Qatar şi Arabia Saudită. 
 
”Acest contract cimentează un parteneriat strategic care este mai puternic ca niciodată şi care contribuie direct la stabilitatea regională”, a declarat preşedinţia franceză într-o declaraţie după ce Macron şi prinţul moştenitor Abu Dhabi, şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan,  au semnat acordul pe marginea evenimentului Dubai Expo 2020.
 
Vizita lui Macron vine într-un moment în care statele arabe din Golf şi-au exprimat incertitudinea cu privire la concentrarea Statelor Unite asupra regiunii.
 
Acordul va menţine 7.000 de locuri de muncă în Franţa şi va garanta lanţul de aprovizionare al aeronavelor fabricate de Dassault Aviation până la sfârşitul anului 2031, a declarat un oficial francez jurnaliştilor. Acţiunile la Dassault Aviation SA, producătorul de avioane Rafale, au crescut cu peste 9%.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici