Erdogan eliberează 100.000 deţinuţi din cauza pandemiei de COVID-19. Guvernul turc este acuzat că închide jurnalişti şi opozanţi

  • 100.000 deţinuţi ar putea fi eliberaţi de autorităţile turce de teama coronavirusuli
  • În schimb, opozanţii regimului Erdogan spun că sunt persecutaţi şi închişi, notează Jerusalem Post
4253 afișări
Imaginea articolului Erdogan eliberează 100.000 deţinuţi din cauza pandemiei de COVID-19. Guvernul turc este acuzat că închide jurnalişti şi opozanţi

Erdogan eliberează 100.000 deţinuţi din cauza pandemiei de COVID-19. Guvernul turc este acuzat că închide jurnalişti şi opozanţi

Guvernul turc ia în considerare eliberarea a circa 100.000 de deţinuţi din închisori, pe fondul răspândirii pandemiei de coronavirus. Pe de altă parte, opozanţii regimului Erdogan acuză faptul că sunt închişi şi persecutaţi, notează Jerusalem Post, care menţionează numele jurnalistei Nurcan Baysal, investigată pentru că a documentat un material despre gestionarea situaţiei în zona populată de minoritatea kurdă.
 
Jerusalem Post mai scrie că în timp ce 100.000 de deţinuţi ar putea fi eliberaţi, criticii regimului şi activiştii unor ONG-uri se află în spatele gratiilor. Este cazul lu iAhmet Altan, scriitor acuzat că a transmis "mesaje subliminale" privind încercarea de lovitură de stat din 2016.
 
"Este o nebunie. Vor să lase criminali înapoi pe străzi, dar pun vieţile unor scriitori care au vorbit în trei articole despre guvern în pericol", a spus fratele lui Ahmet Altan, potrivit sursei citate.
 
Amnesty International şi alte organizaţii care militează pentru respectarea drepturilor omului au cerut eliberarea imediată şi necondiţionată a jurnaliştilor şi a apărătorilor drepturilor omului.
 
"Turcia este ţara care închide cei mai mulţi jurnalişti", scrie Jerusalem Post într-un articol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici