“Este o greşeală inacceptabilă!”, acuză Ion Cristoiu. USR PLUS a obţinut cu aproape 3% mai multe voturi la locale decât a anunţat AEP

  • Ion Cristoiu spune că există un interes ca USR PLUS să fie oprită înainte de parlamentare
  • AEP a raportat rezultatele la locale fără a ţine seama de Consiliile Locale de sector
  • Cristoiu: USR PLUS va trebui să se concentreze foarte mult pe Bucureşti
4339 afișări
Imaginea articolului “Este o greşeală inacceptabilă!”, acuză Ion Cristoiu. USR PLUS a obţinut cu aproape 3% mai multe voturi la locale decât a anunţat AEP

Sursa foto: Mediafaxfoto

Rezultatele finale ale alegerilor locale, publicate de BEC, arată că USR PLUS a obţinut doar 6,57% din voturi la locale. Asta însă după ce voturile pentru Consiliile Locale de sector au fost scoase din ecuaţie. Puse la socoteală, aceste voturi duc procentul Alianţei USR PLUS la 9,34%.

“Este o greşeală inacceptabilă, atât a AEP cât şi a BEC. Acest comunicat final are un impact mediatic şi electoral uriaş. Prin scoaterea rezultatelor partidelor la Consiliile Locale pe Bucureşti, partidul dezavantajat este USR PLUS care a obţinut foarte mult la Bucureşti.  

Putem să suspectăm că există un interes la ora actuală ca rezultatul USR Plus de la locale să nu se transforme într-un entuziasm al alegătorilor tineri care să meargă la parlamentare spunând <<Uite că se poate. Am ieşit la vot şi am câştigat.>>

Am avut scandalul de la sectorul 1, care a avut ca rezultat o întunecare a victoriei USR Plus, avem şi această poveste. Deci există un interes, chiar şi al PNL-ului, ca, la parlamentare, tinerii care au votat cu precădere USR Plus să nu se mai ducă spunând că nu are rost, că nu a ieşit. Dacă este conştiinţa unui vot foarte mare, tinerii se duc şi mai cheamă şi pe alţii”, spune Ion Cristoiu.

Publicistul spune că Alianţa trebuie să mizeze mult pe oraşele mari la alegerile parlamentare. Asta arată că USR Plus va trebui să se concentreze foarte mult pe Bucureşti. “Prezenţa masivă la Bucureşti la vot acoperă o anumită absenţă de la Vaslui sau de la Fălticeni, ca să dau nişte exemple”, crede Cristoiu.

Într-un comunicat de presă, USR PLUS a clarificat problema rezultatului de la alegerile din urmă cu două săptămâni.

“Situaţia din procesul-verbal de pe site-ul AEP este eronată cu privire la USR PLUS, astfel:

1.  AEP a omis în mod eronat să pună în procesul-verbal rezultatele de la Bucureşti.

2. Alianţa USR PLUS a fost în mod eronat înregistrată sub mai multe nume de competitori electorali (ex. pt Brăila apare un competitor numit Alianţa USR PLUS Brăila - deşi este aceeaşi alianţă ca în celelalte judeţe).

Rezultatele reale la votul politic pentru consiliile locale (cel mai relevant) sunt următoarele: USR PLUS a obţinut 748.171 de voturi reprezentând 9,34% din totalul voturilor valabil exprimate, adică 8.013.291. USR PLUS a obţinut 1.607 de mandate de consilieri”, precizează comunicatul de presă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici