De ce eşuează Armata Rusiei în Ucraina? / Justin Crump, analist militar, la conferinţa New Strategy Center: Putin a crezut întotdeauna că ceea ce este în interesul lui este şi în interesul Rusiei şi viceversa | Forţele ruseşti au eşuat pentru că au fost pregătite să eşueze

  • Analistul a subliniat că oamenii lui Putin au început să îi spună doar ceea ce vrea să audă, iar acest lucru constituie o problemă pentru Moscova
  • Exerciţiile militare la scară largă ale ruşilor sunt bine plănuite, dar nu pregătesc militarii pentru situaţii neprevăzute
  • Justin Crump nu crede că Rusia mai este un inamic egal pentru statele occidentale
20399 afișări
Imaginea articolului De ce eşuează Armata Rusiei în Ucraina? / Justin Crump, analist militar, la conferinţa New Strategy Center: Putin a crezut întotdeauna că ceea ce este în interesul lui este şi în interesul Rusiei şi viceversa | Forţele ruseşti au eşuat pentru că au fost pregătite să eşueze

FOTO LinkedIn

Justin Crump, analist în domeniul intelligence şi cel militar, fondator şi CEO al Sibylline, Marea Britanie, a declarat, în cadrul conferinţei New Strategy Center ”War in Ukraine. Russian Aggression on the Doorstep of the Eastern Flank of NATO”, sesiunea a doua, numită „A Month since the Russian Invasion of Ukraine. A Military Assessment”, organizată pe 24 martie, că Putin a crezut întotdeauna că ceea ce este în interesul lui este şi în interesul Rusiei şi viceversa.
 
Întrebat în cadrul conferinţei New Strategy Center dacă eşecul forţelor ruseşti din Ucraina este rezultatul evaluărilor greşite ale serviciilor de informaţii ruseşti, GRU şi FSB, sau al unei erori personale a lui Putin, Justin Crump a declarat:
 
„Nu cred că serviciile ruseşti de informaţii trec printr-o perioadă bună acum. A fost interesant că l-am văzut pe şeful serviciilor de informaţii externe în timpul acelei scene pre-înregistrate la Kremlin, în care fiecare dintre consilierii lui Putin a trebuit să se ridice în picioare şi să devină, practic, complici în această decizie, de iniţiere a acestei operaţii peste hotare, cu scopul de a-l proteja pe el şi de a împiedica pe oricine din a deveni un inamic. Atunci, şeful informaţiilor externe s-a făcut remarcat faţă de ceilalţi participanţi. (...) Cred că cea mai mare problemă este că Putin  fost izolat în ultimii ani, îmbătrâneşte, întotdeauna a crezut că ceea ce este în interesul lui este şi în interesul Rusiei şi viceversa şi cred că problema este că oamenii au început să îi spună fix ceea ce vrea el să audă. Iar asta cred că este tot timpul o problemă pentru regimurile autocratice”, a spus  Justin Crump.

Diferenţa dintre ruşi şi occidentali în arena militară

„O mare parte din exerciţiile Rusiei reprezintă o demonstraţie a capabilităţilor militare, este plănuită, aranjată, o exersează din nou şi din nou şi pare impresionantă, însă nu există scenarii de rezolvare a problemelor care pot apărea pe durata exerciţiilor, nu există improvizaţii, adaptări şi elemente prin care se poate depăşi neprevăzutul, deşi ruşii sunt buni la asta, dar trebuie să fie puşi în poziţia de a o face; este posibil ca acest lucru să înceapă să se întâmple acum, în câmpul de luptă. Este complet diferit de un exerciţiu la scară largă al forţelor occidentale, al NATO, al UE, pentru că noi ne testăm, învăţăm, ne punem liderii sub presiune, eliminăm comandanţii şi forţăm subalternii să le ia locul. Ruşii nu fac asta, ei vor să dea bine. Ei vor doar ca armele lor să funcţioneze. Deci eu cred că au eşuat pentru că au fost pregătiţi să eşueze, au eşuat pentru că au o conducere şi o integritate corupte şi asta este o problemă a statelor autocratice”, a continuat analistul militar.

Puterea militară a Rusiei, visul unei perioade de mult apuse

Potrivit acestuia, ruşii au vrut să creeze impresia că şi-au modernizat armata, însă nimic din ceea ce au făcut nu a fost pe atât de eficient pe cât au spus că este, iar problemele legate de militarii ruşi, de antrenamentele lor sunt reale şi clar nu dispun de forţa pe care Rusia o prezenta în trecut. 
 
„Obişnuiam să spunem că Rusia este un inamic egal (n.r. pentru statele occidentale). Acum nu cred că am mai spune asta”, a subliniat Crump.
 
New Strategy Center a organizat joi, 24 martie, o nouă dezbatere dedicată războiului din Ucraina, la o lună de la debutul invaziei ruse. „A Month since the Russian Invasion of Ukraine. A Military Assessment” a beneficiat de contribuţia Gl. mr. (rez.) Allen Batschelet, fost Comandant al Corpului V al Forţelor Terestre ale SUA în Europa, fost Comandant al Comandamentului de Recrutare al Armatei, USAREC, co-fondator şi CEO al Horizon Strategies, SUA şi Justin Crump, analist în domeniul intelligence şi cel militar, fondator şi CEO al Sibylline, Marea Britanie. Discuţia a fost moderată de George Scutaru, CEO al New Strategy Center.
 
Participanţii au făcut o evaluare a primelor patru săptămâni de război dintr-o perspectivă militară, analizând obiectivele iniţiale şi direcţiile de acţiune actuale ale Federaţiei Ruse, cât şi reacţia forţelor ucrainene. De asemenea, discuţia a avut în vedere şi o perspectivă de viitor, în special în ceea ce priveşte capacitatea Rusiei de a-şi atinge obiectivele în Ucraina în contextul actual.
 
În cadrul discuţiei, s-a subliniat importanţa strategică a portului Odesa, cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră, şi impactul unei eventuale cuceriri a oraşului de către forţele ruse, inclusiv în ceea ce priveşte regiunea separatistă Transnistria şi posibilul acces al Rusiei la gurile Dunării.
 
New Strategy Center organizează seria de evenimente ”War in Ukraine. Russian Aggression on the Doorstep of the Eastern Flank of NATO”, având ca temă agresiunea rusă împotriva Ucrainei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici