Eugen Bejinariu: Sub guvernările Boc evoluţia României este pur întâmplătoare

Vicepreşedintele PSD Suceava Eugen Bejinariu a apreciat, vineri, că guvernările Boc sunt incoerente, iar evoluţia României este "pur întâmplătoare", neexistând o strategie coerentă şi nici un program anticriză.

37 afișări
Imaginea articolului Eugen Bejinariu: Sub guvernările Boc evoluţia României este pur întâmplătoare

Eugen Bejinariu: Sub guvernările Boc evoluţia României este pur întâmplătoare (Imagine: Mediafax Foto)

Deputatul Bejinariu a spus, într-o conferinţă de presă, că guvernările Boc sunt incoerente, fără să existe o strategie de guvernare pe termen mediu.

"România nu are o strategie pe termen mediu. Evoluţia ţării e pur întâmplătoare, sau mergem din accident în accident. Din trei în trei luni, Executivul anunţă că ieşim din criză, iar la şase luni că criza se adânceşte", a spus deputatul PSD.

El a arătat că agricultura ţării este în faliment, România fiind singura ţară a UE care nu-şi sprijină fermierii, situaţia fiind dezastruoasă şi în domeniul sănătăţii sau al educaţiei.

"Guvernul are măsuri anti-criză în vorbă, iar ravagiile crizei se văd în fapte", a afirmat parlamentarul social-democrat, care consideră că "aşa-zisele măsuri anticriză ale Guvernului Boc sunt palide şi pot prelungi criza".

"Nu există măsuri de creare şi de menţinere a locurilor de muncă, nu există măsuri care să repornească motoarele economiei", a spus Bejinariu, subliniind că ritmul de creştere al numărului de şomeri în ţară este de trei ori mai mare decât media din ţările UE.

Totodată, Eugen Bejinariu a arătat că România riscă să intre într-o criză a datoriilor pentru că Ministerul de Finanţe continuă să se împrumute de la băncile comerciale, menţionând că în luna ianuarie 2010 au fost plătite câte 2,7 milioane de euro pe zi pentru dobânzile acumulate la creditele contractate.

Deputatul PSD a avertizat şi asupra exploziei datoriei publice în 2010 la 40 la sută din PIB, care depăşeşte pragul de sustenabilitate de 35 la sută.

"Guvernul Boc preferă varianta simplă. Când are nevoie de bani taie la întâmplare din cheltuieli", a mai spus deputatul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici