Eugen Nicolicea: Înlocuirea miniştrilor ALDE se face printr-o simplă remaniere, nu în Parlament

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, luni, că dacă ALDE va ieşi de la guvernare, înlocuirea miniştrilor partidului se va face prin remaniere, fără un vot în Parlament. El a adăugat că după ieşirea ALDE de la guvernare se va discuta punctual pe fiecare lege, deoarece nu va mai exista majoritate.

835 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolicea: Înlocuirea miniştrilor ALDE se face printr-o simplă remaniere, nu în Parlament

Nicolicea: Înlocuirea miniştrilor ALDE se face printr-o simplă remaniere, nu în Parlament

„Ieşirea de la guvernare înseamnă demisiile din partea miniştrilor care sunt susţinuţi de ALDE şi înlocuirea lor se va face printr-o simplă remaniere, fără a trece prin Parlament, întru-cât în momentul în care îşi dau demisiile avem vacantare de funcţie şi protecţia pentru partidul mic există doar dacă te da cineva afară cu forţă, nu dacă îţi dai tu demisia”, a declarat Eugen Nicolicea, la Antena 3.

Social-democratul a adăugat că după ieşirea ALDE de la guvernare, va trebui să discute punctual pe fiecare lege în parte, deoarece nu va mai exista majoritate.

„ După ce rămâne guvernul şi se face această înlocuire se discută apoi punctual pe fiecare lege. Este adevărat că nu mai ai majortatea pe care o aveai să ştii de la început ce treci şi fiecare lege va trebui să fie negociată în parte”, a afirmat Nicolicea.

Miniştrii ALDE demisionează marţi din Guvernul Dăncilă, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX, urmând ca, în şedinţa Biroului Politic Naţional de la ora 16.00, să fie decisă ieşirea de la guvernare şi alianţă cu Pro Romania.

Potrivit surselor citate, cei patru miniştri ALDE: Ramona Mănescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) şi Viorel Ilie (ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul) vor demisiona din Guvernul Dăncilă.

Oficial, ALDE va decide să plece de la guvernare în şedinţa Biroului Politic ce începe în scurt timp.

De asemenea, va fi luată decizia de a-l susţine pe Mircea Diaconu pentru preşedinţie, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă şi o alianţă cu Pro Romania.

Taguri:
nicolicea,
alde,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici