Eugen Teodorovici despre casa din Sibiu: Opinia Ministerului Justiţiei este că acel notar a procedat corect

Ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, joi, că ministerul pe care-l reprezintă a primit răspunsul din partea Ministerului Justiţiei privind casa cu probleme juridice a preşedintelui Klaus Iohannis. Răspunsul Justiţiei este că decizia luată de notarul din Sibiu este corectă.

3023 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici despre casa din Sibiu: Opinia Ministerului Justiţiei este că acel notar a procedat corect

Teodorovici despre casa din Sibiu: Opinia Ministerului Justiţiei este că acel notar a procedat corect

„Ieri (n.red. - miercuri), am primit de la Ministerul Justiţiei răspunsul, noi întrebând dacă notarul a făcut bine ce a făcut. Răspunsul de la Ministerului Justiţiei este o întreagă istorie, dar concluzia este aceea că acel notar a fi procedat corect, atunci când a suspendat acea înregistrare în Cartea Funciară”, a declarat Teodorovici, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Concluzia MJ a fost luată în urma unui control la acel notar, al cărui nume nu a fost menţionat. „Am avut îndoielile mele legate de această speţă”, a subliniat Teodorovici.

Ministrul finanţelor susţine că ar fi fost indicat să se vadă dacă, în opinia Ministerului Justiţiei, a procedat corect şi notarul din 1999. „În 1999, în aceeaşi zi, s-a emis autorizaţie pentru acea casă, s-a şi vândut jumătate de casă domnului preşedinte”, a detaliat Teodorovici.

Oficialul de la Finanţe a mai spus că le-a cerut funcţionarilor din ministerul pe care-l conduce să urmărească fiecare cale legală în procesul cu preşedintele.

„Rămâne procesul de la Hunedoara, unde sunt persoane care revendică acel imobil. Când instanţa va spune, într-un fel sau altul că acea persoană are dreptul să devină proprietar, statul este cel care preia acel imobil şi suma implicit trebuie să fie recuperată de la domnul preşedinte. (...) Vrem să urmăm fiecare legală, să dăm clar mandat celor care ne vor reprezenta în instanţă la Hunedoara să ceară accelerarea acelui proces, adică judecarea cu celeritate a acelui proces, nu să stăm ani de zile. Niciun pericol de subscriere”, a mai spus Teodorovici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici