Eugen Tomac: Abordarea lui Klaus Iohannis privind restricţiile pentru nevaccinaţi, fundamental greşită

Poziţionarea preşedintelui Klaus Iohannis pe tema restricţiilor pentru persoanele nevaccinate nu este cea mai fericită, spune eurodeputatul Eugen Tomac, care afirmă că vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sistemul sanitar şi a profesorilor este „o soluţie ce merită luată în seamă”.

729 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Abordarea lui Klaus Iohannis privind restricţiile pentru nevaccinaţi, fundamental greşită

Eugen Tomac: Abordarea lui Klaus Iohannis privind restricţiile pentru nevaccinaţi, fundamental greşită

„Este o abordare greşită fundamental, în primul rând pentru că discutăm despre sănătatea publică şi nu cred că discutăm despre fapte de îngrădiri sau discriminări care pot fi prezentate în această cheie, dintr-un simplu motiv, pentru că putem trece prin această pandemie doar dacă ne vaccinăm, altfel nu vom reveni foarte rapid la perioada de dinainte de pandemie (...). Nu cred că poziţionarea preşedintelui este cea mai fericită, pentru că nu discutăm despre libertăţi fundamentale îngrădite, ci despre modalităţi prin care putem evita un dezastru mult mai mare”, spune la RFI Eugen Tomac.

Şeful statului a declarat anterior că nu va accepta măsuri care duc la discriminări, dând de înţeles că nu agreează ideea unor eventuale restricţii pentru persoanele nevaccinate.

Întrebat dacă angajaţii din sistemul sanitar şi profesorii ar trebui obligaţi să se vaccineze, eurodeputatul a răspuns: „Cred că este o soluţie care merită luată în seamă şi cred că ar trebui explicată această obligativitate, pentru că discutăm de personalul sanitar, care din nefericire are în corpul său destule voci care pun sub semnul întrebării vaccinarea. Cred că este o abordare profund greşită, suntem în plină criză de sănătate, mor milioane de oameni şi cred că singura soluţie pentru a putea trece mai rapid prin această criză este să fim responsabili, maturi şi cu mult mai multă fermitate trebuie acţionat în ideea vaccinării cetăţenilor într-un număr cât mai mare, fără a-i obliga, bineînţeles”.​

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici