Eugen Tomac: Este în interesul strategic al României ca Republica Moldova să adere la UE

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, afirmă că obiectivul strategic al României legat de Republica Moldova este integrată în Uniunea Europeană: „Problema pe care ne-o punem cu toţii este unde se va opri Rusia în acest conflict şi în relaţia cu Republica Moldova, pe care o şanteajează brutal”.

200 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Este în interesul strategic al României ca Republica Moldova să adere la UE

Eugen Tomac: Este în interesul strategic al României ca Republica Moldova să adere la UE

„Evident, este limpede care este şi poziţia României. Întotdeauna am spsus că obiectivul nostru strategic, legat de Republica Moldova, este integrată în Uniunea Europeană. Însă, rămâne un alt actor pe care îl urmărim cu multă atenţie şi vrem să ştim, de fapt, ce vrea Rusia de la Republica Moldova. În contextul actual, este foarte important să înţelegem până unde va merge Rusia în relaţia cu Republica Moldova”, spune Eugen Tomac.

El felicită Republica Moldova pentru că „a făcut un salt fantastic”.

„Republica Moldova a făcut un salt fantastic, pentru că pentru prima dată achiziţionează energie şi gaze de pe piaţa europeană. Eu sunt convins că Republica Moldova va trece de această criză, chiar dacă costurile sunt uriaşe. Problema pe care ne-o punem cu toţii este, evident, unde se va opri Rusia în acest conflict şi în relaţia cu Republica Moldova, pe care o şanteajează brutal şi cât se poate de clar”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici