Eugen Tomac face portretele colegilor, în 2019. Care au fost cel mai norocos politician şi cel mai predictibil, potrivit liderului PMP

Eugen Tomac, a scris, joi, pe Facebook, că cel mai slab politician de anul trecut a fost Viorica Dăncilă. Liderul PMP îl consideră pe Ludovic Orban "cel mai norocos politician" din 2019, deoarece a ajuns premier într-un context "extrem de fragil", iar pe preşedintele Iohannis "cel mai predictibil".

683 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac face portretele colegilor, în 2019. Care au fost cel mai norocos politician şi cel mai predictibil, potrivit liderului PMP

Eugen Tomac face portretele colegilor, în 2019. Care au fost cel mai norocos politician şi cel mai predictibil, potrivit liderului PMP

"Intrarea în noul an este un prilej bun pentru a face retrospectiva celui care tocmai s-a încheiat. Pe 2019 eu l-aş caracteriza prin prisma unor fapte şi evenimente politice. 1. Cel mai slab politician a fost Viorica Dăncilă, de departe. A plecat din fruntea Guvernului României prin moţiune de cenzură şi a intrat cu mari eforturi în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe care le-a pierdut cu un scor zdrobitor. 2. Cel mai norocos politician în 2019 a fost Ludovic Orban. A ajuns prim-ministru într-un context extrem de fragil şi a reuşit să aducă la aceeaşi masă politiceni din tot spectrul politic pentru a da jos un guvern catastrofal şi a obţine susţinere pentru învestirea propriului cabinet", se arată în mesajul publicat de europarlamentarul Eugen Tomac.

Acesta îl cataloghează pe şeful statului, Klaus Iohannis, ca fiind "cel mai predictibil poltician" din anul ce a trecut, deoarece a fost reales în funcţia de preşedinte "fără mare efort".

"Procentul obţinut însă îl obligă să fie mai activ şi mai aproape de cei care i-au acordat încrederea pentru a reuşi reforme esenţiale pentru statul român", mai notează Tomac.

Totodată, eurodeputatul îl include pe fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea în "categoria «păcălici al politicii»" deoarece "nu voia să plece ca prostul din poltică, dar a plecat cu duba".

"A ţinut captiv propriul partid şi a izolat o ţară întreagă, sperând că se va salva prin jocuri politice mărunte", a mai scris Eugen Tomac.

Liderul PMP susţine că Traian Băsescu a fost "omul politic al anului 2019".

"Viitorul sună bine. Viitorul politicii româneşti este pe mâini bune şi aici aş vrea să menţionez mai multe nume care sunt convins că vor juca un rol important pe scena poltica românească: Theodor Paleologu, Mihai Neamţu, Adrian Papahagi şi Ioana Constantin sunt, din punctul meu de vedere, politicienii care vor conta în România de mâine. Omul politic al anului 2019 este, şi nu exagerez cu nimic, Preşedintele Traian Băsescu. Pentru că a reuşit să introducă în Rezoluţia privind condamnarea pactului Ribbentrop- Molotov a Parlamentului European cea mai importantă prevedere, şi anume că România, în urma acestui pact diabolic a pierdut ţinuturile de la est de Prut. Oficial, Uniunea Europeană a recunoscut că României i-au fost luate teritorii, prin înţelegerea dintre Hitler şi Stalin, care niciodată nu au mai fost înapoiate. Este cel mai important act de diplomaţie parlamentară obţinut de ţara noastră după cel de al Doilea Război Mondial. Autorul acestui amendament este omul politic al anului!", conchide mesajul său Eugen Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
iohannis,
orban

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici