Video Eugen Tomac: Faptul că Iohannis nu a avut curajul să le comunice românilor revocarea este un pas greşit

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat că a fost un pas greşit din partea preşedintelui Klaus Iohannis că nu a a avut curajul să le explice personal românilor decizia de luni prin care a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, delegând purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei să facă anunţul.

404 afișări

Tomac a adăugat că este greşit şi faptul că şeful statului a semnat decretul de revocare şi nu a ales să corecteze o parte din decizia CCR printr-un referendum.

"Faptul că preşedintele nu a avut curajul astăzi să vină să le comunice românilor de ce a decis să o revoce pe procurorul-şef DNA, credem că este un pas greşit, faptul că a respectat decizia însă este un lucru corect, chiar dacă este greu să le explici din punct de vedere politic. Însă, în UE orice poate fi negociat mai puţin deciziile CCR. În mod clar o decizie a CCR trebuie respectată, dar să nu uităm că prin această decizie o mare parte din atribuţiile preşedintelui au fost amputate, ori având la dispoziţie acest instrument prin care poate corecta o parte din decizia CCR printr-un referendum, avea obligaţia politică să meargă printre cetăţeni să le ceară sprijinul pentru a continua mai departe procesul de combatere a corupţie", a declarat luni, preşedintele PMP, Eugen Tomac la Parlament.

Acesta a adăugat că, dacă Şerban Nicolae va ajunge, spre exemplu, "ministru la Justiţie", senatorul PSD nu va avea nicio ezitare de a discuta direct cu procurorii.

"În momentul de faţă imaginaţi-vă cum va arăta România cu un ministru precum domnul Şerban Nicolae la justiţie. Nu va avea nicio ezitare de a discuta direct cu procurorii, asta este convingerea mea", a precizat Tomac.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, că preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei Curţii Constituţionale.

Procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o, luni, pe Anca Jurma pentru a ocupa funcţia de procuror-şef interimar al DNA , potrivit unui anunţ al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie (PÎCCJ).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici