Eugen Tomac, PMP: Arafat ne va îndemna să avem acasă baloane cu gaz CS din care să inhalăm pentru liniştea PSD?

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, că în loc să îşi asume răspunderea sau "să dea socoteală" pentru atacurile asupra manifestanţilor la mitingul din 10 august, şeful DSU, Raed Arafat, încearcă să îi liniştească pe români că gazele lacrimogene folosite de jandarmi nu dăunează sănătăţii.

1369 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, PMP: Arafat ne va îndemna să avem acasă baloane cu gaz CS din care să inhalăm pentru liniştea PSD?

Eugen Tomac, PMP: Arafat ne va îndemna să avem acasă baloane cu gaz CS din care să inhalăm pentru liniştea PSD?

"În loc să dea socoteală pentru atacarea manifestanţilor prezenţi la mitingul Diasporei cu arme chimice, statul e la un pas să le recomande românilor inhalarea voluntară de gaze lacrimogene. Printr-un comunicat oficial, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, asigură populaţia că «expunerea la gazele lacrimogene folosite de Jandarmerie la protestul din Piaţa Victoriei nu e periculoasă.» Ce urmează? Credeţi că e posibil ca Raed Arafat să ne îndemne să avem acasă baloane cu gaz CS, din care să inhalăm periodic cantităţi mici pentru liniştea PSD?", transmite liderul PMP, Eugen Tomac, pe pagina de Facebook a partidului.

Şeful DSU, Raed Arafat, precizează că informarea potrivit căreia gazele lacrimogene conţin substanţe conform normelor europene şi că cei expuşi nu sunt în pericol reprezintă o intenţie de a linişti populaţia, nu executarea unui ordin politic şi nici „nu ţine partea” Jandarmeriei.

„Am dat acest comunicat mai ales după ce am fost sesizat de colegii de la UPU Floreasca asupra faptului că mai multe persoane se prezintă fără simptome solicitând a fi consultate şi să aibă analizele de sânge efectuate. Este clar că în cazul în care ai simptome sau probleme care te îngrijorează că pacient este recomandat să ajungi la spital sau la un medic. (...) Din păcate intenţia de a linişti populaţia care nu prezintă simptome sau semne, luând în considerare că peste 100.000 de persoane au fost la Piaţă Victoriei în noaptea de 10 August, a fost interpretată de către un grup de persoane că o diversiune şi o dezinformare din partea noastră. Interpretarea şi mai absurdă este că ţinem partea Jandarmeriei importriva populaţiei sau că am executat ordine politice şi că acest comnuicat este unul politic”, a scris Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe Facebook.

Jandarmii au intervenit în forţă, pe 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici