Eurodeputatul Eugen Tomac, despre provocările şi vulnerabilităţile României: Suntem restanţieri la multe capitole

Deşi Raportul de ţară al Comisiei Europene relevă multe lucruri pozitive, este clar că România este restanţieră la multe capitole, la care trebuie să lucreze cu responsabilitate, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac: „Este o chestiune de competenţă şi voinţă politică”.

136 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Eugen Tomac, despre provocările şi vulnerabilităţile României: Suntem restanţieri la multe capitole

„Care sunt provocările şi vulnerabilităţile României de azi? Ce previziuni şi recomandări face Comisia Europeană pentru 2022? Potrivit Raportului de primăvară 2022 al Semestrului European, rata ocupării forţei de muncă a continuat să crească în România, de la 65,2 % în 2020 la 67,1 % în 2021. Cu toate acestea, ratele de ocupare a forţei de muncă în rândul tinerilor şi al persoanelor în vârstă, al romilor, al femeilor şi al persoanelor slab calificate şi a persoanelor cu handicap rămân cu mult sub mediile UE”scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP apreciază că, deşi pentru 2022 se preconizează o creştere a salariilor nominale totale de până la 8,3 %, „din cauza inflaţiei ridicate, efectul real va fi invers”.

„Este alarmant că sărăcia persoanelor încadrate în muncă rămâne ridicată, acestea prestând muncă ocazională sau nedeclarată (la negru). Ponderea persoanelor expuse riscului de sărăcie rămâne ridicată. Deşi Raportul de ţară relevă multe lucruri pozitive, este clar că suntem restanţieri la multe capitole la care trebuie să lucrăm cu responsabilitate. Este o chestiune de competenţă şi voinţă politică”, conchide liderul PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici