Eurodeputatul Eugen Tomac: „Milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova din diaspora, umiliţi din nou de slugile Moscovei”

  • „Josnică, ticăloasă şi revoltătoare este decizia Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău de a deschide doar 150 de secţii de vot în diaspora”, acuză eurodeputatul Eugen Tomac.
  • „Milioane de cetăţeni ai R. Moldova din diaspora, umiliţi din nou de slugile Moscovei din instituţiile de peste Prut”, mai spune acesta.
482 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Eugen Tomac: „Milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova din diaspora, umiliţi din nou de slugile Moscovei”

Eurodeputat: Milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova din diaspora, umiliţi din nou de slugile Moscovei

„Cum se fură alegerile prin îngrădirea dreptului la vot. Milioane de cetăţeni ai R. Moldova din diaspora, umiliţi din nou de slugile Moscovei din instituţiile de peste Prut. Josnică, ticăloasă şi revoltătoare este decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de la Chişinău de a deschide doar 150 de secţii de vot în diaspora”, transmite europarlamentarul Eugen Tomac.

El afirmă că este clar că „CEC urmăreşte o agendă politică, în niciun caz interesul şi dreptul cetăţenilor din Republica Moldova de a vota”

„Oficial, peste hotare locuiesc în jur de 800.000 de cetăţeni ai R. Moldova. În realitate sunt, fireşte, mult mai mulţi, oameni care pun preţ pe libertate şi democraţie şi solicita asta, prin vot, şi statului în care s-au născut. Încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei incomozi regimului este o tactică veche, specifică regimurilor staliniste. Miza alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este uriaşă. Kremlinul încearcă prin orice mijloace să aibă cât mai mulţi parlamentari în viitorul legislativ de la Chişinău. Eu sunt convins însă că românii din Republica Moldova şi din diaspora vor ieşi masiv la vot şi vor utiliza fiecare secundă pentru a vota democraţia, libertatea si apropierea europeană de România şi lumea occidentală”, conchide Tomac.

Republica Moldova va avea 150 de secţii de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate ce vor avea loc pe 11 iulie, a decis Comisia Electorală Centrală de la Chişinău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici