Eurodeputatul PSD Corina Creţu sesizează CE privind "măsurile antisociale" ale Guvernului Boc

Eurodeputatul PSD Corina Creţu a sesizat CE, printr-o întrebare scrisă, cu privire la măsurile adoptate de Guvernul Boc şi a cerut Executivului comunitar să-şi precizeze poziţia faţă de eventualele încălcări ale drepturilor cetăţenilor şi faţă de indicatorii raportaţi de statele membre UE.

48 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul PSD Corina Creţu sesizează CE privind "măsurile antisociale" ale Guvernului Boc

Eurodeputatul PSD Corina Creţu sesizează CE privind "măsurile antisociale" ale Guvernului Boc (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat transmis de delegaţia PSD la PE, Corina Creţu, membră a comisiilor europarlamentare pentru afaceri sociale respectiv criza economică, a sesizat în acest sens Comisia Europeană, printr-o întrebare scrisă cu solicitare de răspuns prioritar.

"Aşa cum se discută despre o guvernanţă economică, cred că este cazul să analizăm necesitatea unei guvernanţe sociale, care să garanteze respectarea drepturilor cetăţenilor europeni, grav afectate acum de politicile dure de dreapta aplicate în mai multe state ale Uniunii", a subliniat Corina Creţu.

"România traversează atât o criză economică gravă, cât şi o adâncire a crizei sociale, care împinge populaţia ţării sub nivelul de trai decent, din cauza măsurilor pe care Guvernul le adoptă în prezent", se mai arată în interpelarea Corinei Creţu.

Potrivit comunicatului, europarlamentarul român precizează că partidele de opoziţie, mass-media şi societatea civilă "au încercat, prin toate mijloacele democratice, să schimbe această politică antisocială care loveşte categoriile vulnerabile, în primul rând pensionarii, cei care au nevoie de asistenţă medicală şi copiii familiilor sărace".

Sursa citată menţionează că, "având în vedere competenţele limitate ale instituţiilor UE de a interfera direct în politica internă a statelor membre, dar şi nevoia cetăţenilor români de a li se garanta dreptul la supravieţuire, în special celor aparţinând celor mai slabe şi lipsite de apărare categorii sociale", europarlamentarul român a adresat Comisiei un set de trei întrebări privind nivelul încălcării drepturilor cetăţenilor din statele membre care ar putea declanşa reacţia Comisiei, măsurile pe care le poate adopta Comisia în vederea ajustării acţiunilor Guvernului român şi indicatorii pe care îi monitorizează Comisia Europeană pentru a stabili cât de adecvat este procesul de implementare a legislaţiei UE în statele membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici