Eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a PE, invitat la MEDIAFAX Live: Guvernul PSD este legitim, votat de o majoritate

Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European a venit vineri la MEDIAFAX Live, de la ora 11.00. Eurodeputatul S&D a comentat declaraţia preşedintelui Iohannis care i-a cerut demisia premierului Dăncilă, dar a vorbit şi despre asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, extinderea Uniunii către Balcanii de Vest, dar şi despre criza de identitate pe care o traversează continentul.

649 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a PE, invitat la MEDIAFAX Live: Guvernul PSD este legitim, votat de o majoritate

Eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a PE vorbeşte la MEDIAFAX Live, de la ora 11.00, despre asocierea R. Moldova la UE, extinderea Uniunii către Balcanii de Vest, dar şi despre criza de identitate pe care o traversează continentul

Eurodeputatul Andi Cristea: Guvernul PSD este legitim, votat de o majoritate

Eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a PE, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că guvernul PSD este unul legitim, în contextul în care Klaus Iohannis a cerut demisia premierului Dăncilă.

„Eu mă uit la ce s-a întâmplat acum şi îmi dau seama că domnul preşedinte Iohannis este cel care aruncă România într-o stare de instabilitate. Guvernul PSD este legitim, votat de o majoritate care s-a exprimat în acest sens la alegerile din 2016. Despre ce vorbim? Când tu eşti un preşedinte mână moartă să acuzi Guvernul că are iniţiative de politică externă este cel puţin ridicol”, a spus Cristea într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Andi Cristea îl critică pe Klaus Iohannis şi pentru modul cum a gestionat relaţia cu Republica Moldova.

"Un preşedinte plângăcios. Este un preşedinte mână moartă. Este preşedinte de patru ani, în Republica Moldova, care este un dosar prioritar pentru România, domnia sa ştiţi de câte ori a fost peste Prut? O singură dată. Ce-i drept din 2016 este mai greu, dat fiind că domnul Dodon are o agendă publică anti-românească evidentă şi nu poţi să mergi acolo să te vezi cu preşedintele Dodon când te înjură de peste gard, cum se spune. Dar din 2014 până în 2016, domnia sa nu s-a implicat câtuşi de puţin în acest dosar. Dacă înainte am avut un preşedinte jucător cu interesele sale electorale înguste evidente, faţă de electoratul românesc din Republica Moldova, domnul Iohannis este un preşedinte spectator, mână moartă”, a mai declarat Andi Cristea.

Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că cere demisia premierului Dăncilă.

"Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicita public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier", a mai spus Iohannis.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici