Europarlamentar PSD despre Ponta: Trebuia să se consulte cu colegii înainte să se retragă

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că Victor Ponta ar fi trebuit să aibă o consultare prealabilă cu toţi colegii săi din structurile de conducere ale PSD înainte de a se retrage, considerând că acesta a adoptat o decizie "personală" pentru că ştie mai bine ce are de făcut pentru viitor.

200 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD despre Ponta: Trebuia să se consulte cu colegii înainte să se retragă

Europarlamentar PSD despre Ponta: Trebuia să se consulte cu colegii înainte să se retragă (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Victor Negrescu a declarat, joi, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că o consultare a membrilor partidului va întări poziţia noului preşedinte al PSD, formaţiunea având nevoie acum de un lider susţinut de toţi membrii săi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred că o consultare ulterioară a membrilor partidului va întări poziţia preşedintelui, oricare va fi el. Cred că, dacă va exista un congres, vor fi mai mulţi candidaţi, şi cred că PSD are nevoie de un preşedinte susţinut de toţi membrii săi. PSD are foarte mulţi lideri capabili să conducă acest partid mai departe. Cred că este foarte important ca un partid compus din 600.000 de membri să decidă în integralitatea sa asupra viitorului său”, a spus Negrescu.

Întrebat ce părere are despre retragerea lui Victor Ponta de la conducerea partidului, Negrescu a spus că, din punctul său de vedere, ar fi trebuit ca acesta să aibă o consultare prealabilă cu toţi colegii săi din structurile de conducere ale PSD.

"Am toată încrederea şi susţinerea pentru Victor Ponta. Cred că trebuia poate să existe o consultare prealabilă cu toţi colegii din structurile de conducere ale PSD pentru a vedea care este şi poziţia noastră cu privire la o posibilă demisie. Dânsul a luat o decizie, este o decizie personală. Probabil că ştie mai bine ceea ce trebuie să facă pentru viitorul său”, a adăugat Negrescu.

El a spus că este necesar un congres al partidului pentru alegerea noului lider, organizat în toamna acestui an.

Premierul Victor Ponta declara, miercuri, că, dacă nu se închide dosarul de la DNA, nu va candida pentru nicio funcţie la congresul PSD, el arătând totodată că, în măsura în care îşi va rezolva problemele cu acest dosar, nu vrea să spună "nu, niciodată, imposibil" unei eventuale candidaturi.

Ponta preciza că, miercuri, în faţa BPN al PSD, şi-a rugat colegii să ia act de decizia sa, irevocabilă, de a se retrage de la conducerea partidului. "Şi mi-am cerut şi scuze pentru faptul că duminică seară au aflat aşa, într-un mod mai puţin formal, de această intenţie, dar le-am spus foarte direct: ştiam sigur că vor încerca să mă convingă să nu-mi depun demisia, aşa încât, într-un fel, i-am pus în faţa faptului împlinit. Le-am mulţumit ... cinci ani şi jumătate, am cel mai lung mandat, mai lung decât Ion Iliescu sau Adrian Năstase (...), nu pot să zic că am un moment de mare bucurie, pentru că mi-am dorit să fiu preşedinte al PSD, am încercat să fiu un preşedinte bun, dar am o satisfacţie că PSD, azi, faţă de PSD din 20 februarie 2010, în mod aproape imposibil de negat este într-o poziţie mult mai bună", spunea el, într-o emisiune a postului B1 TV.

El menţiona că un congres al PSD poate avea loc "oricând", până cel mai târziu în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici