Europarlamentar PSD, despre solicitarea lui Ludovic Orban legată de votul la Kovesi: Se umple iar de ridicol

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a declarat, joi, că Ludovic Orban, „se umple de ridicol” prin cererea retragerii cetăţeniei reprezentantului României în COREPER, la votul în Consiliul UE pentru candidaţii la şefia Parchetului European.

936 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD, despre solicitarea lui Ludovic Orban legată de votul la Kovesi: Se umple iar de ridicol

Europarlamentar PSD, despre solicitarea lui Ludovic Orban legată de votul la Kovesi: Se umple iar de ridicol

Social-democratul i-a sugerat liderului liberal să propună acest lucru pentru europarlamentarii PNL care votează împotriva ţării.

„Ludovic Orban se umple iar de ridicol, prin afirmaţiile pe care le face la adresa reprezentantului României în COREPER. Preşedintele PNL este ultima persoană care poate vorbi de România şi de interesele ei, în condiţiile în care a cerut de fiecare dată europarlamentarilor liberali să voteze împotriva României, iar aceştia s-au executat. Mai mult, cu cât sunt mai anti-români eurodeputaţii PNL, cu atât mai mult sunt apreciaţi de propriul partid – cum este cazul lui Vasile Siegfried Mureşan. Dacă Orban vrea să propună retragerea cetăţeniei cuiva, ar trebui să înceapă cu europarlamentarii PNL, care au devenit Grupul anti-România din Parlamentul European, împreună cu anexele Macovei şi Preda”, a afirmat Răzvan Popa, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Reacţia social-democratului vine după ce preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că, în cazul în care ambasadorul român a votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi la şefia parchetului European, i-ar trebui retrasă cetăţenia. Liderul liberal a mai spus că George Ciamba şi Teodor Meleşcanu ar trebui să-şi dea demisia.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, afirmă surse citate de site-ul de ştiri New Europe.

Conform surselor citate, în urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici