Europarlamentar PSD: Iohannis a transformat România într-un câmp de luptă. Vom folosi toate mijloacelor legale

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a transmis, joi, că preşedintele Klaus Iohannis împiedică PSD să-şi îndeplinească planul de guvernare pentru că acest lucru l-ar opri să obţină un al doilea mandat la Cotroceni, însă PSD folosi mijloacele legale pentru a-l determina "să îşi facă treaba".

149 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD: Iohannis a transformat România într-un câmp de luptă. Vom folosi toate mijloacelor legale

Europarlamentar PSD: Iohannis a transformat România într-un câmp de luptă. Vom folosi toate mijloacelor legale

„Devine evident că preşedintele şi-a propus să împiedice cu orice preţ PSD să realizeze programul său de guvernare. Ţinta principală e ca PSD să nu facă investiţiile la nivel local. De aceea atacă Ministerul Dezvoltării Regionale. Klaus Iohannis este conştient că un succes al PSD în aplicarea programului de guvernare elimină şansele sale la prezidenţiale. Acest tip de atitudine nu poate fi acceptată de PSD. Guvernul şi PSD au dat dovadă de răbdare şi au căutat un compromis instituţional, pentru că aşa considerăm că era în interesul cetăţenilor.

Această etapă s-a încheiat. Vom trece la folosirea mijloacelor legale pe care le avem la dispoziţie pentru a-l determina pe preşedinte să îşi facă treaba pe care o are şi să termine cu aventurile politice”, a afirmat Răzvan Popa, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

În prezent, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, asigură interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Reacţia europarlamentarului PSD Răzvan Popa vine ca urmare a scrisorii preşedintelui Klaus Iohannis prin care i-a transmis premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Iohannis îi transmite şefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Guvernul urmează să sesizeze la CCR un conflict constituţional între Executiv şi Preşedinţie din cauza refuzului şefului statului, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici