Europarlamentarii PSD îşi prezintă pe 15 septembrie rapoartele finale de activitate

Grupul PSD din Parlamentul European va prezenta conducerii centrale a partidului, pe 15 septembrie, un raport de activitate, ultimul document de acest tip înaintea selecţiei candidaţilor formaţiunii la alegerile europarlamentare din 2019.

423 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarii PSD îşi prezintă pe 15 septembrie rapoartele finale de activitate

Europarlamentarii PSD îşi prezintă pe 15 septembrie raportul final de activitate

Surse din conducerea PSD au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că depunerea raportului de activitate al europarlamentarilor social-democraţi va reprezenta un „start neoficial” al cursei interne pentru obţinerea, de către actualii aleşi europeni ai PSD, a unui nou mandat de eurodeputat.

PSD încă nu şi-a stabilit criteriile de selecţie pentru membrii partidului care doresc să candideze la alegerile europarlamentare din mai 2019.

„Fiecare europarlamentar PSD îşi pregăteşte un raport al propriei activităţi, după care, pe data de 15 septembrie, Grupul PSD din Parlamentul European va depune un Raport de Activitate, un document care sintetizează rapoartele individuale de activitate ale tuturor europarlamentarilor PSD”, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul PSD Victor Boştinaru.

Potrivit lui Boştinaru, pe de-o parte aceste rapoarte nu reprezintă o noutate în PSD pentru că europarlamentarii social-democraţi au realizat în fiecare an informări despre propria activitate, însă pe de altă parte, a adăugat europarlamentarul PSD, darea de seamă din septembrie reprezintă ultimul raport de activitate înaintea europarlamentarelor de anul viitor.

Întrebat de MEDIAFAX ce calităţi trebuie să întrunească un europarlamentar PSD, Boştinaru a răspuns: „Nu există o formulă magică”.

Acesta a mai explicat cum poate să se remarce un eurodeputat ajuns la Bruxelles.

„Din experienţa acumulată, aş spune că sunt trei elemente. O cunoaştere a 2-3 dosare esenţiale la nivel european, cunoaştere care vine din activităţile desfăşurate în comisiile de specialitate din Parlamentul European, cunoaştere prin care eurodeputatul poate să devină o autoritate în domeniul respectiv. Implicare în negocierile pe politicile-cheie ale următorului ciclu electoral, precum şi o capacitate ridicată de interacţiune cu ceilalţi europarlamentari. Nu am enumerat aici cunoaşterea unei limbi străine pentru că m-am referit doar la elementele politice”, a declarat social-democratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici