EXCLUSIV: Băsescu a cerut liderilor locali PDL să convingă parlamentarii că trebuie premier tehnocrat

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor locali ai PDL, la întâlnirea de marţi seară, că rolul acestora este să îi convingă pe parlamentari că este nevoie de un premier tehnocrat, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale, care spun că Emil Boc va fi înlocuit înaintea CNC al PDL.

27 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Băsescu a cerut liderilor locali PDL să convingă parlamentarii că trebuie premier tehnocrat

EXCLUSIV: Băsescu a cerut liderilor locali PDL să convingă parlamentarii că trebuie premier tehnocrat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, preşedintele Traian Băsescu susţine în continuare ideea unui premier tehnocrat, iar înlocuirea lui Emil Boc va fi făcută înaintea Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, unde acesta ar urma să-şi anunţe candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.

Sursele menţionate au mai susţinut că preşedintele le-ar fi spus liderilor locali ai PDL că pentru credibilizarea guvernării, atât în ţară, cât şi în plan extern, este necesar un premier tehnocrat, specialist în economie, iar preşedinţii de organizaţii judeţene vor trebui să explice acest lucru şi parlamentarilor partidului, urmând ca el să discute această propunere cu partenerii din coaliţie, care doresc asigurări că nu le vor fi afectate poziţiile pe care le deţin în prezent.

Această propunere, cu un premier tehnocrat, cu expertiză în economie, ar fi fost discutată şi cu reprezentanţi ai PPE sau chiar luată la iniţiativa PPE.

Aceleaşi surse mai spun că Boc ar urma să demisioneze atunci când vor fi clarificate aceste probleme, după care va fi organizat CNC al PDL, care a fost amânat oficial cu două săptămâni, până după Congresul UDMR, dar care poate fi amânat până în 15 martie, cu 60 de zile înainte de Convenţia Naţională.

Totodată, se aşteaptă ca Emil Boc să fie şi soluţia care să asigure un echilibru între taberele din interiorul PDL, astfel încât Vasile Blaga nu va candida la preşedinţia formaţiunii, iar pentru asigurarea unei competiţii va candida împotriva lui Boc doar Frunzăverde, care însă nu are susţinerea necesară.

În PDL se discuta de săptămâna trecută că CNC ar putea fi amânat, însă după discuţiile de duminică seară, când liderii organizaţiilor judeţene au fost de acord cu soluţia unui premier independent, Colegiul Director organizat luni nu a mai luat această decizie, în condiţiile în care se aştepta deja înlocuirea lui Boc cu un tehnocrat până la sfârşitul săptămânii, când urma să se desfăşoare CNC.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici