EXCLUSIV: Bejinariu ar putea candida împotriva lui Vanghelie la conducerea PSD Bucureşti

Deputatul PSD Eugen Bejinariu este favoritul conducerii centrale a partidului pentru a candida la funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti, alegerile urmând să aibă loc la toamnă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la vârful partidului.

511 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Bejinariu ar putea candida împotriva lui Vanghelie la conducerea PSD Bucureşti

Eugen Bejinariu (Imagine: www.cdep.ro)

Fostul secretar general al Guvernului PSD are susţinerea lui Victor Ponta şi a lui Adrian Năstase pentru a candida la funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti.

Potrivit surselor citate, prima variantă a celor doi lideri ai PSD a fost senatorul Dan Şova, la care s-a renunţat după ce ANAF l-a acuzat de nereguli în derularea unor contracte de consultanţă juridică la complexurile energetice Rovinari şi Turceni.

PSD Bucureşti este coordonată acum de un Birou interimar, condus de Victor Ponta, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, după ce structura de conducere cu Marian Vanghelie preşedinte a fost dizolvată de Comitetul Executiv.

Sursele menţionate au mai arătat că la o şedinţă de coordonare la care au participat, pe lângă cei trei lideri centrali, şi preşedinţii organizaţiilor PSD de sectoare, precum şi o serie de secretari ai PSD Bucureşti, Victor Ponta a acceptat organizarea de alegeri municipale la toamnă, cel mai probabil în luna septembrie.

În aceeaşi şedinţă, au mai arătat sursele citate, Ponta şi Năstase au propus schimbarea lui Bogdan Georgescu din funcţia de preşedinte executiv al PSD Bucureşti, fără a obţine voturile necesare.

Până atunci, organizaţiile de sector trebuie să ţină consilii pentru reorganizare, în două cazuri acest lucru făcându-se deja.

Alegerile ar urma să fie organizate într-o Conferinţă municipală extraordinară, care va trebui convocată de Consiliul Municipal PSD Bucureşti.

Potrivit surselor citate, miza organizării consiliilor de sector este schimbarea unor lideri locali apropiaţi ai lui Vanghelie şi modificarea delegaţilor pentru Conferinţa extraordinară.

Eugen Bejinariu a fost secretar general al Guvernului PSD condus de Adrian Năstase şi premier interimar, în decembrie 2004.

Contactat telefonic, el nu a negat informaţia că va candida la preşedinţia PSD Bucureşti.

"Deocamdată, să se organizeze conferinţele pe sectoare şi să se ajungă la alegeri, şi vedem atunci cum stau lucrurile", a declarat Bejinariu pentru MEDIAFAX.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, declara, în 16 iulie, că va candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti dacă se vor organiza alegeri, el menţionând că, atunci când a fost luată decizia privind Biroul coordonator al filialei, s-a simţit "un pic jignit", dar a depăşit această etapă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, în 28 iunie, că, "pentru perioada preelectorală", organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de el. Victor Ponta a făcut acest anunţ după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, precizând că este vorba despre o decizie "strict organizatorică". Ponta a spus că decizia a fost luată în baza articolului 158 litera "j" din Statutul partidului şi a refuzat să spună ce i s-a reproşat lui Marian Vanghelie. Articolul 158 al Statutului cuprinde atribuţiile Comitetului Executiv Naţional al partidului, care la litera "j" menţionează "la propunerea preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici