EXCLUSIV: Cioloş: Sper că în atribuirea portofoliului de comisar se va ţine cont de experienţa mea

Fostul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că în atribuirea portofoliului pentru România în viitoarea Comisie Europeană se va ţine cont de experienţa sa profesională şi de demnitar, subliniind că repartizarea postului este apanajul preşedintelui Comisiei Europene.

33 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Cioloş: Sper că în atribuirea portofoliului de comisar se va ţine cont de experienţa mea

EXCLUSIV: Cioloş: Sper că în atribuirea portofoliului de comisar se va ţine cont de experienţa mea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Repartizarea portofoliului este de competenţa preşedintelui Comisiei Europene. Sper că în decizia care se va lua să se ţină cont de experienţa mea profesională şi de demnitar. Oricum, Guvernul şi preşedintele României sunt cei care vor negocia în continuare acest lucru, în relaţia cu preşedintele Comisiei Europene şi în interiorul Consiliului European", a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX, candidatul desemnat al României pentru un post de comisar european.

În ce privesc avantajele sau dezavantajele posturii de independent politic, fostul ministru a spus că, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, prioritare în aprecieri sunt "competenţa comisarului desemnat pentru portofoliul repartizat şi capacitatea acestuia de a propune o viziune de viitor asupra domeniului", dar şi că "susţinerea politică a unei majorităţi este esenţială".

"Cred că în Parlamentul European, în comisia de specialitate, se va urmări în primul rând competenţa comisarului desemnat pentru portofoliul repartizat şi capacitatea acestuia de a propune o viziune de viitor, politică, asupra domeniului pe care îl va gestiona. Sigur, susţinerea politică a unei majorităţi este esenţială, sunt conştient de acest lucru", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Cioloş.

Candidatul român pentru postul de comisar european crede că experienţa sa în problematica europeană, acumulată în ultimii ani şi cunoaşterea "realităţii de pe teren" îi vor fi de folos pentru a face faţă "cu brio" audierilor din Parlamentul European, "dacă va ajunge la acest stadiu".

"Sper ca prin portofoliul repartizat să fiu în măsură să îmi folosesc experienţa pe care am acumulat-o, în ultimii ani, în problematica europeană şi, cunoscând «realităţile de pe teren», să fac faţă cu brio audierilor din Parlamentul European, în cazul în care voi ajunge la acest stadiu", a conchis fostul ministru al Agriculturii , Dacian Cioloş.

Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, drept candidat al României pentru postul de comisar european, propunerea urmând să fie înaintată, luni, preşedintelui Traian Băsescu, a anunţat premierul Emil Boc.

"Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Cioloş în funcţia de comisar european. Această propunere va fi înaintată preşedintelui României şi va fi transmisă preşedintelui Comisiei Europene. Am pus acest lucru în urma ratificării în Irlanda a Tratatului de la Lisabona, a semnării de către Polonia a Tratatului şi în aşteptarea ca şi Cheia să fac acelaşi demers", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici