Video EXCLUSIV - Corina Creţu: Când Severin era şeful PSD în PE, erau probleme cu bugetul nostru, gestionat de el

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu a declarat, joi, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că, atunci când Adrian Severin era şeful delegaţiei PSD în PE, erau probleme legate de netransparenţa bugetului acesteia, care era gestionat personal de Severin, fără trezorier.

219 afișări

"Noi am mai avut probleme în delegaţie, le-am ridicat la momentul respectiv în interiorul partidului, în interiorul grupului, în legătură cu gestionarea bugetului nostru. Deci, aveam semnale că (Adrian Severin - n.r.) ar vrea să ia din toate părţile", afirmă europarlamentarul Corina Creţu în interviu.

Ea precizează că eurodeputaţii PSD au ridicat de mai multe ori problema bugetului lor.

"Dar noi eram priviţi ca nişte oameni..., adică cum să te pui cu un om ca Adrian Severin şi să îl suspicionezi. Noi eram văzuţi ca nebuni. Dar nu am nicio satisfacţie legată de faptul că aşa s-a terminat conflictul nostru cu domnul Severin, că nu mi-aş fi dorit să se termine aşa. Şi de aceea nici n-am vrut să ies public, pentru că am fost printre cei care au ridicat încă din mandatul trecut aceste probleme", adaugă Creţu.

Corina Creţu explică faptul că erau probleme "legate de netransparenţa bugetului" delegaţiei PSD din PE, "care a fost gestionat personal de Adrian Severin, atât timp cât a fost şeful grupului".

"A fost singura delegaţie română care, de pildă, nu a avut trezorier. Pentru trei ani de zile nu a avut trezorier. (...) Oricum, s-a făcut ordine, tocmai pentru că am ridicat această problemă în grupul socialist. Dar noi eram partea blamată din delegaţia română. Din păcate, el a venit acolo cu ideea de a intra într-un război cu noi, ne-a dispreţuit foarte tare, ne-a vorbit şi ne-a făcut foarte mult rău. Dar, aşa cum am spus, n-am nicio satisfacţie că s-a terminat aşa", mai declară Creţu.

Vicepreşedintele PSD menţionează că este vorba despre bugetul grupului pentru conferinţe şi alte acţiuni. "Şi de care noi aflam de la colegii noştri - liberali, populari şi aşa mai departe. Noi nu am ştiut la început că avem asemenea drepturi", susţine ea.

Întrebată dacă eurodeputaţii PSD au încercat să rezolve aceste probleme în cadrul partidului, Corina Creţu răspunde:

"Domnul Ponta a încercat, de când a venit. Domnul Geoană, înainte, nu. A fost clar de partea domnului Severin şi n-am putut ridica această problemă. Dar, de când s-au mai schimbat lucrurile şi la partid, domnul Ponta, domnul Dragnea s-au întâlnit cu noi toţi, au ascultat părerile, lucrurile au început să se limpezească, ne-am ales un trezorier, un nou şef de delegaţie".

Interviul integral acordat de către vicepreşedintele PSD Corina Creţu agenţiei de presă MEDIAFAX va fi difuzat la ora 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici