EXCLUSIV Ministrul Apărării: "S-a luat decizia punerii la dispoziţie a unor locuinţe de serviciu pentru militari, măsura urmând să înlocuiască compensarea chiriilor" - VIDEO

Ministerul Apărării va înlocui treptat compensarea chiriilor pentru militari şi le va pune la dispoziţie acestora locuinţe de serviciu, până la finele anului urmând a fi achiziţionate 158 de astfel de locuinţe, a declarat, în exclusivitate pentru agenţia de presă MEDIAFAX, ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

1658 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Ministrul Apărării: "S-a luat decizia punerii la dispoziţie a unor locuinţe de serviciu pentru militari, măsura urmând să înlocuiască compensarea chiriilor" - VIDEO

EXCLUSIV Ministrul Apărării: "S-a luat decizia punerii la dispoziţie a unor locuinţe de serviciu pentru militari, măsura urmând să înlocuiască compensarea chiriilor"

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX, că în urma discuţiilor cu specialiştii din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) s-a luat decizia punerii la dispoziţie a unor locuinţe de serviciu pentru militari, măsura urmând să înlocuiască treptat compensarea chiriilor.

"Am gândit că este mai logic, mai productiv şi mai bine pentru bugetul nostru să lansăm un proces de înlocuire treptată a compensării chiriilor cu punerea la dispoziţie a unor locuinţe de serviciu pentru militarii noştri. Este un element esenţial în cadrul a ceea ce numim calitatea vieţii pentru personalul militar şi deopotrivă un element important pentru atractivitatea profesiei militare, posibilitatea de a avea astfel de locuinţe. Începem anul acesta cu un pilot, cu o achiziţie a unui număr mai limitat de locuinţe. Cred că esenţial este să lansăm procesul, să arătăm că este fezabil, urmând ca pe o plajă de circa 10 ani să ajungem la înlocuirea completă a resurselor destinate compensării chiriilor prin construirea unui portofoliu suficient de locuinţe la dispoziţia cadrelor noastre", a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, pentru MEDIAFAX.

Până la sfârşitul anului, MApN doreşte să cumpere 158 de locuinţe pentru militari, pe viitor existând posibilitatea construirii unor astfel de unităţi.

"Anul acesta ne propusesem achiziţionarea a 250 de unităţi locative. Planurile noastre au fost un pic schimbate de realitatea de pe piaţă, dar suntem în măsură să lansăm un număr de 158 de asemenea unităţi. Pentru început în şase garnizoane, în Bucureşti, Focşani, Iaşi, Buzău, Piteşti şi Craiova. Din aceste 158 de unităţi, 100 sunt în Bucureşti. Nu este un număr foarte mare, dar este un început. În plus faţă de această abordare pe care am menţionat-o, pe parcurs vom putea proceda la dobândirea de locuinţe noi inclusiv prin construcţie", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Mihnea Motoc.

Totodată, ministrul Apărării a afirmat că se doreşte dezvoltarea de baze militare cu facilităţi sociale integrate în România, care să permită autonomia deplină pentru militarii care vor locui acolo.

"Avem posibilitatea să valorificăm o expertiză şi un potenţial de proiectare care există la nivelul instituţiei noastre şi de asemenea în aceeaşi categorie de preocupări intră şi ideea de a începe să dezvoltăm baze militare cu facilităţi sociale integrate, cum vedem în alte armate, în primul rând la americani, care au foarte bine pus la punct acest concept şi sperăm să putem să lansăm cât de curând un prim astfel de proiect de baze militare cu toate facilităţile care să permită autonomie deplină pentru militarii aflaţi în aceste baze şi pentru familiile lor", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Mihnea Motoc.

Interviul integral acordat de ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, agenţiei de presă MEDIAFAX, în care a vorbit şi despre scutul antirachetă de la Deveselu, măsurile aeriene şi navale de la Marea Neagră, dar şi şi înzestrarea Armatei Române va fi difuzat miercuri dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici