Video EXCLUSIV. Munteanu, despre Iohannis: Ca să se distanţeze trebuia să fi fost apropiat. I-a pus la punct pe unii - VIDEO

Marian Munteanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că Iohannis nu s-a delimitat de candidatura sa la Primăria Capitalei, pentru că nici nu avea de ce, în condiţiile în care nu au discutat niciodată pe această temă, el adăugând că şeful statului a vrut să-i pună la punct pe unii

2591 afișări

"Ca cineva să se distanţeze a fi trebuit să fi fost apropiat", a spus Marian Munteanu, întrebat cum comentează faptul cã preşedintele Klaus Iohannis s-a distanţat cumva de candidatura sa, transmiţând vineri că nu a avut nicio implicare în desemnarea lui drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, că nu l-a susţinut şi nu l-a promovat.

Marian Munteanu a adăugat că nu a discutat niciodată cu preşedintele pe această temă şi că nu crede că este implicat, în general, în deciziile PNL. "Nu cred că domnul preşedinte este apropiat de vreun partid anume...Sigur că provine din rândul partidului, dar dânsul, în calitate de reprezentant al tuturor românilor şi în conformitate cu Constituţia, este un factor de mediere şi de echilibru", a mai spus candidatul PNL.

El a comentat că reacţia Preşedinţiei era un mod de a-i pune la punct pe cei care au speculat că s-ar afla în saptele deciziei PNL: "Cred că dânsul nu s-a distanţat de candidatura mea, ci cred că i-a pus la punct pe unii, cu calmul şi cu reţinerea dânsului, pe care le cunoaştem, că nu a avut vreo intervenţie în evenutala mea numire sau nenumire"

Marian Munteanu a mai spus că singura discuţie a avut loc acum două luni, cu consilierul prezidenţial Constantin Dudu Ionescu, în contextul discuţiilor cu societatea civilă, fără nicio legătură cu candidatura. "Nu am avut în viaţa mea o discuţie pe aceasta temă (cu preşedintele-nr.). Nu, nu pe această temă, am avut o discuţie acum vreo două luni, cu societatea civilă, cu domnul Dudu Ionescu".

Preşedintele Klaus Iohannis nu l-a propus şi nu l-a susţinut pe Marian Munteanu pentru a fi desemnat candidat la Primăria Capitalei, decizia aparţinând conducerii PNL, a precizat vineri Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României nu a propus, susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Preşedintele nu este implicat în niciun fel în această desemnare. Decizia susţinerii domnului Munteanu aparţine strict conducerii PNL în urma propriilor evaluări", a precizat Administraţia Prezidenţială pentru MEDIAFAX.

Precizarea vine în contextul în care au existat speculaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis a avut luni o întâlnire cu o delegaţie PNL, înainte de desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL la Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici